- FEIL VINKEL: Det er særdeles ubehagelig å bli hengt ut for meninger man ikke har, skriver Christian Borch . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
- FEIL VINKEL: Det er særdeles ubehagelig å bli hengt ut for meninger man ikke har, skriver Christian Borch . Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Christian Borch:

Særdeles ubehagelig

Jeg har overhodet ikke «påstått at jeg hadde kontakt med min avdøde kone».

Meninger

Dagbladets oppslag fredag (8.desember) er et ekkelt eksempel på hvordan en nyhetsdesk vrir sannheten av ledd for å få gjort en historie kommersiell.

Jeg har overhodet ikke «påstått at jeg hadde kontakt med min avdøde kone». Det jeg sa i intervjuet var tvert imot at jeg de første årene etter at hun døde førte fiktive samtaler med henne i min (bevisste) fantasi, blant annet om barneoppdragelse, og at det kunne gi meg en intuitiv fornemmelse av hva hun ville sagt eller ment om dette og hint.

Hensikten var å avmystifisere åndeverdenen ved å peke på at hukommelse og erfaringer kan gi spontane opplevelser som spenner videre enn den rene logikk.

Jeg mente og mener at mennesket er utstyrt med en evne til å tenke i et romsligere format enn den rent faktabaserte tanke, og at det ikke er så dumt å være åpen for det. Hadde vi ikke hatt denne evnen ville vi heller ikke hatt kunst – litteratur, musikk, billedkunst osv.

Det er særdeles ubehagelig å bli hengt ut for meninger man ikke har. Folk som betjener nyhetsdeskene bør kanskje aktivere sin egen intuisjon og forsøke å forstå det.