DEBATT

Christian Borch:

Særdeles ubehagelig

Jeg har overhodet ikke «påstått at jeg hadde kontakt med min avdøde kone».

- FEIL VINKEL: Det er særdeles ubehagelig å bli hengt ut for meninger man ikke har, skriver Christian Borch . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
- FEIL VINKEL: Det er særdeles ubehagelig å bli hengt ut for meninger man ikke har, skriver Christian Borch . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladets oppslag fredag (8.desember) er et ekkelt eksempel på hvordan en nyhetsdesk vrir sannheten av ledd for å få gjort en historie kommersiell.

Jeg har overhodet ikke «påstått at jeg hadde kontakt med min avdøde kone». Det jeg sa i intervjuet var tvert imot at jeg de første årene etter at hun døde førte fiktive samtaler med henne i min (bevisste) fantasi, blant annet om barneoppdragelse, og at det kunne gi meg en intuitiv fornemmelse av hva hun ville sagt eller ment om dette og hint.

Hensikten var å avmystifisere åndeverdenen ved å peke på at hukommelse og erfaringer kan gi spontane opplevelser som spenner videre enn den rene logikk.

Jeg mente og mener at mennesket er utstyrt med en evne til å tenke i et romsligere format enn den rent faktabaserte tanke, og at det ikke er så dumt å være åpen for det. Hadde vi ikke hatt denne evnen ville vi heller ikke hatt kunst – litteratur, musikk, billedkunst osv.

Det er særdeles ubehagelig å bli hengt ut for meninger man ikke har. Folk som betjener nyhetsdeskene bør kanskje aktivere sin egen intuisjon og forsøke å forstå det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer