- Særdeles viktig med godt forhold til norsk presse

Kongehuset uttaler seg etter PFU-fellelsen tirsdag.

- FERDIG MED SAKEN: Kongehuset forteller til Dagbladet at de er glad for å ha fått medhold i alt det vesentlige i sin klage. Nå anser de seg som ferdig med saken.  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
- FERDIG MED SAKEN: Kongehuset forteller til Dagbladet at de er glad for å ha fått medhold i alt det vesentlige i sin klage. Nå anser de seg som ferdig med saken. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet:) Pressens Faglige Utvalg (PFU) valgte tidligere i dag å felle Se og Hør for brudd på god presseskikk.

I første omgang gjaldt det for å ha snikfotografert kronprinsbarna utenfor Kongsgården, uten at de var klar over det.

Utvalget mener at selv om Se og Hør hadde rett til å lage en sak om at kronprinsparet ferierte på St Bart, var omfanget og nærgåenheten i de mange bildene av barna over streken for hva som var av nyhetsinteresse.

Glad for medhold
Ekspertene har også tidligere fortalt at de er enig i PFU-fellelsen.

- Jeg er glad for at vi i dag har fått medhold i det alt vesentlige i vår klage, sier Marianne Hagen, kommunikasjonssjef ved Det kongelige hoff til Dagbladet.

Fulgt debatten
I en pressemelding skriver også kongehuset blant annet at de har fulgt debatten i utvalget med stor interesse, og at de er tilfreds med at PFU har tatt deres klage til følge.

- Kongehuset anser seg nå ferdig med denne saken. Det er også viktig å påpeke at det for Kongehuset er særdeles viktig å ha et godt forhold til norsk presse, også fremover, forteller Hagen.

For ordens skyld opplyses det om at Dagbladet i dag eies av Aller Media AS, som også eier Se og Hør.