Sæter, Eli

Slik ble jeg forfatter:

- Det er vanskelig å si hvorfor jeg ble forfatter, men i dette tilfellet hadde jeg en historie å fortelle. Det jeg så, var så viktig at jeg ønsket å formidle det som en virkelighet. Derfor ble det en dokumentarroman.

Min beste leseropplevelse:

- Toni Morrison er min yndlingsforfatter. Ellers har bøker som «Margfolket» av Keri Hulme og «Leo afrikaneren» av Amin Maalouf grepet meg. Her får man et særegent innblikk i fremmede kulturer.

Litterære forbilder:

- Kathryn Harrison og Bergljot Hobæk Haff er forfattere jeg har stor beundring for. De er gode og reflekterte fortellere samtidig som de kan formidle tanker og refleksjoner. Jeg har også stor sans for indiske Arundathi Roy og amerikansk-indiske Amy Tan, som begge er store fortellere.

Slik liker jeg å jobbe:

- Ved første gangs gjennomskrivning bruker jeg små notatbøker og skriver for hånd. I denne fasen blir det galt å bruke PC, det blir for hardt, kaldt og elektronisk. Når ideene kommer, kan jeg da sitte med notatbøkene på hytta, i senga eller i stua. På et senere tidspunkt fører jeg stoffet inn på PC.

Mitt forhold til Internett:

- Sommeren 1998 røk modemet mitt på grunn av lynnedslag, og det var litt leit. Jeg er veldig begeistret for Internett, og bruker det til søking både hjemme og på jobben.

Forfatterens e-postadresse:

106116.3546@compuserve.com