Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Saftig husbråk hos familien von Trapp

New York (NTB-AFP): Mens filmversjonen og diverse teateroppsetninger av musikalen «Sound of Music» fortsetter å gå for fulle hus verden over, har det brutt ut en intens indre feide i familien stykket handler om. Von Trapp står mot von Trapp i en uforsonlig konfrontasjon som ikke synes å ta noen ende.

Von Trappene har reist til USA og funnet seg et hotell å krangle om, det 93 rom store Trapp Family Lodge i Stowe i delstaten Vermont. Reklamefolk sier hotellet er bygget i «østerriksk stil», mens arkitekter ber pent om å få slippe å si noe om stilen.

Den ekte baronesse Maria von Trapp, damen som Julie Andrews spiller i filmen, døde i 1987. De tidligere så tett sammensveisede familiemedlemmene sto kort tid senere midt i en opphisset krangel om arven, det vil i hovedsak si hotellet som står på en selveiertomt på ikke mindre enn 8.800 mål.

Advokater

Man kan brødfø opptil flere advokater på slikt, ikke minst i det overmåte prosesskåte USA. Når en domstol i Vermont om kort tid skal avsi kjennelse i arvespørsmålet, er partene forberedt på det meste - men ikke, absolutt ikke, at dette skal bli siste ord i saken.

Den ene hovedpart i saken er Maria von Trapps barnebarn George og hans onkel Johannes, som er det yngste av von Trapp-barna. George støttes av Marias nest eldste barn, Eleonore von Trapp, mens Johannes kan regne med medhold fra fire av sine søsken samt en rekke andre familiemedlemmer.

I 1995 trodde Johannes og hans medspillere at de hadde avgjort saken en gang for alle, og til sin egen fordel, da de kjøpte samtlige av Georges aksjer i hotellet til en pris av vel 2,5 millioner dollar eller snaue 20 millioner kroner. Men den gang ei,

Fordobling

George og hans allierte er senere kommet til at eiendommen er verdt det dobbelte av denne summen, minst. I mai 1997 fikk de medhold i dette ved en domstol i Vermont, men Johannes anket øyeblikkelig denne kjennelsen inn for en høyere instans.

- Hvis vår kjære guvernante og stemamma hadde vært i live, ville hun nok sagt: - Barn! Slutt å krangle! Bruk fornuften deres, og ikke oppfør dere så tåpelig, sier en trist Johannes von Trapp. Men slik saken nå står, ser han ingen annen utvei enn å la domstolene bestemme.

Folk utenfor familien legger til at den ekte Maria von Trapp hadde lite til felles med filmversjonen, der hun ble framstilt av Julie Andrews. - Hun var litt av en bølle, hun pleide å farte rundt i en britisk sportsbil av merket MG, og da var det best å holde seg unna, sier en gammel nabo.

LYKKELIG: Originalplakat fra filmen Sound of Music.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling