Saftig moro med mafiaen

Burlesk komedie om en forsvunnet arm.

BOK: Med et svært fargerikt ensemble i hovedrollene romandebuterer den amerikanske manusforfatteren Mark Haskell Smith med en burlesk komedie. Man skal være veldig vrang for å ikke falle for de gærne typene han styrer gjennom den ville og makabre historien. Egentlig er handlingen i «Våt» fullstendig usannsynlig og ulogisk, men den er skrevet med så gjennomført svart humor at det ikke går an å stille kritiske spørsmål om hvorfor ting går som de går.

Meksikansk mafia

Det handler dels om en forsvunnet arm, som kan utgjøre et viktig bevismateriale for politietterforskeren Don. Han har satt karrieren inn på å ta knekken på deler av den meksikanske mafiaen i L. A., men det er lettere sagt enn gjort, for de er både ressurssterke og allsidige - selv om en av dem har prestert å miste en vakkert tatovert arm i en garasjedør. Armen havner på et patologisk laboratorium, hvor det tiltaksløse budet Bob skal frakte den til politiet. Bob faller pladask for den tatoverte damen på armen, og når han etterpå blir tatt som gissel av den meksikanske mafiabossen Esteban, viser det seg at de kjenner den skjønne modellen.

Onaniinstruktør

I gjengen til Esteban er også Amado, mannen som i sin tid eide den bortkomne armen, og den svært kreative regnskapsføreren Martin. Bob er egentlig samboer med onaniinstruktøren Maura, men de er inne i en liten krise fordi hun synes peniser er frastøtende. Dermed er det fritt fram for Bob å bli bedre kjent med sine nye mafiavenner - og få kontakt med vakre Felicia. Dessuten trenger meksikanerne en ny arm for å villede politiet... «Våt» er en mildt sagt saftig roman, en krimkomedie med mye sex og vold og grotesk humor, men det er gjort så stilfullt at det er umulig å reagere moralsk på forfallet man bevitner. Naturligvis minner det litt om Carl Hiaasens skildringer av Florida, men Smith er ikke ute etter å ta L.A.s miljøkriminelle eller korrupte politikere - han er bare ute etter å spre latter og glede på sin ekstreme måte.