Saftige bøker for de unge

Professorer, foreløpig to, er engasjert av Pax for å skrive bøker for barn og ungdom. Ambisjonsnivået er høyt i det nystartede barne- og ungdomsforlaget i Pax, der Anne Horn vil utgi saftigere bøker for de unge, og ikke de «pedagogisk riktige» som er som tørt knekkebrød med magerost.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Anne Horn er dreven på barnebokfronten både fra Tiden og kort opphold i Solum, dernest som skolebibliotekar,der hun fikk lesernes reaksjoner midt i fleisen.

- Jeg tror ikke på stadig tynnere bøker med minst mulig ord og flest mulig illustrasjoner. Jeg tror ikke på overforenkling og heller ikke på velmenende bøker, skrevet av velmenende kvinner og menn som harver over hele registeret og tror de vet hva ungdom vil ha. Jeg vil ha bøker som tar leserne lenger inn i teksten.

Anne Horn, nesten dagsfersk på plass i Pax, foreløpig i et tomt og nakent rom, men ikke med helt tomme hender.

- Hovedvekten blir nok skjønnlitteratur, men vi akter også å gi ut fagbøker som går bakenfor og dypere ned i stoffet enn mange av de utenlandske «tabloide» faktabøker med lite tekst og masse bilder. Mange av dem har vært steiner for brød. I faglitteraturen for barn har det vært rasket i vei uten at språket er blitt tatt alvorlig. Fagbøker skal være like godt skrevet som skjønnlitteratur.

Medrivende

Derfor har vi allerede bestilt flere manuskripter av personlig, engasjerte spesialister som hittil har skrevet medrivende for voksne. Biologiprofessor Dag O. Hessen er en av dem. Han skriver om Darwin og evolusjonslæren. Den skal bli begynnelsen på en serie om de spennende naturfagene som er blitt fragmentert i grunnskolens O-fag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer