ENDELIG: Mange har ønsket å lage en tv-serie av «Sagaen om isfolket». Nå er Margit Sandemo forsiktig opitimist og tror prosjektet kan bli en realitet. 
Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
ENDELIG: Mange har ønsket å lage en tv-serie av «Sagaen om isfolket». Nå er Margit Sandemo forsiktig opitimist og tror prosjektet kan bli en realitet. Foto: Lars Eivind Bones/DagbladetVis mer

«Sagaen om isfolket» blir tv-serie

Islending vil filme 200 episoder av Margit Sandemos suksesserie.

||| (Dagbladet): Margit Sandemo debuterte som forfatter i 1982 med serieromanen «Sagaen om isfolket».

Bøkene ble en formidabel suksess, og er den mestselgende romanserien i Norge noensinne.

Sandemo endte opp med å skrive 47 bøker i serien. Den er siden blitt solgt til en rekke land, blant annet Tyskland og Storbritannia. Opplaget skal nå totalt være på over 30 millioner bøker.

Nå vil et islandsk produksjonsselskap lage en storstilt tv-serie av bokserien, skriver Aftenposten.

Garun Danielsdottir sier til avisa at hun ønsker å lage en tv-serie som skal omfatte alle de 47 bøkene i serien, som har handling fra hele Skandinavia - i tillegg til Serbia, Japan, Spania og Russland.

Hun sier hun ønsker at tv-serien skal spenne over 200 episoder.

Handlingen starter i Trondheim på slutten av 1500-tallet.

— Dette er verdens beste historie, den har hatt enorm innvirkning på meg. Jeg leste den første boken da jeg var 11 år, og bokserien endret mitt liv. Men det var ikke før nylig jeg hadde mot til å snakke med Margit Sandemo om prosjektet, sier filmskaperen til Aftenposten.

Sandemo selv er forsiktig optimist.

— De første tre gangene noen ville filmatisere fra «Sagaen om Isfolket», ropte jeg opp og var glad. Nå er vi kommet til det 24. prosjektet i rekken, så nå sier jeg heller «jeg tror det når jeg får se det». Men disse er seriøse, med et stort selskap bak seg, så jeg har tro på dem og sier bare kjør i vei, sier forfatteren til avisa.