(Dagbladet): Dagbladet har den siste tida hatt en artikkelserien om den nye kultureliten. Kretsen, som blant annet består av Harald Eia, Thomas Seltzer, Sagen-brødrene og Asbjørn Slettemark, har nære bånd både profesjonelt og privat.
Guttene er flinke til å referere til hverandres programmer når de har sending, og bruke hverandre som gjester.
Eksempelvis var Bjarte Tjøstheim fra Radioresepsjonen med i Harald Eias og Bård Tufte Johansens program Storbynatt fjerde november, hvor store deler av intervjuet ble brukt til å snakke om «brødreprogrammet» Radioresepsjonen på tv.
- Brukes bevisst Gutta i den nye kultureliten er også ivrige Twitter-brukere med flere tusen følgere hver.
Også i det sosiale mediet er de flinke til å støtte hverandre, for eksempel kalte Seltzer Aslak Nore for «dagens helt» den åttende oktober, og Steinar Sagen valgte å fortelle sine 13325 Twitter-følgere at det var premiere på kompis og NRK-kollega Seltzers nye radioprogram søndag 21. november.
- Twitter kan bevisst bli brukt for å støtte opp om hverandre, og som en markedsføringskanal. Twitter er en åpen samtale som alle kan se, og det som skrives der må forstås i de rammene. Når man har med kulturpersonligheter å gjøre, som har tusenvis av «følgere», kan Twitter-meldinger fungere som markedsføring, sier Frode Guribye, som er førsteamanuensis ved Institutt for informasjon og medievitenskap ved Universitetet i Bergen.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger