Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sahlin spiller same i kortfilm

Se Mona Sahlin (40) i hennes nye jobb: Som blond same-babe med høye hæler og heftig makeup. Socialdemokraternas eks-kronprinsesse debuterer som skuespiller i kortfilmen «Snow».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Morsomt, ler Mona Sahlin om sin nye «karriere». Storøyde svensker har i helga kunnet bivåne den tidligere topp-politikerens hamskifte. Kortfilmen «Snow» spilles inn foran publikum, som et ledd i feiringen av at Stockholm er Europas kulturhovedstad i 1998.

- Publikum får se alt, fra sminking og kostyme til opptak, sier Mona Sahlin.

Hun nølte ikke da kunstneren Ernst Billgren ba henne ta rollen. «Snow» er en av sju kortfilmer som til sammen utgjør prosjektet «Kontakt». I tillegg til at selve innspillingen er en happening, skal det ferdige resultatet vises på svensk TV4 til høsten. Det skal også lages en film om prosjektet.

Vant til kamera

Mona Sahlin måtte trekke seg tilbake fra svensk topp-politikk etter anklager om økonomisk triksing, men hun er fremdeles aktiv i partiet. Hun er ikke redd for å miste troverdighet som politiker etter filmopptredenen.

- Jeg tror folk klarer å skille mellom mine forskjellige roller. Ingvar Carlsson er jo også med i filmen, ler hun - og understreker at hun hadde takket nei hvis hun hadde vært med i regjeringen.

Mona Sahlin har tidligere vært TV-reporter. I skuespillerfaget er hun helt grønn.

- Men som offentlig person er jeg jo vant til å være foran kamera, sier hun.

Mona Sahlin beskriver «Snow» som en parodisk kortfilm med hysteriske kostymer. - Det blir en Hollywood-versjon av svenske samer - på engelsk. Jeg spiller samejente med blond parykk og kort kjole i kunstsnøen. Helt vilt og veldig moro.

Aldri mer

Som motspiller har hun den garvede skuespilleren Thomas Hanzon, kjent i Norge fra Liv Ullmanns «Enskilda Samtal». Regissør Måns Herngren er svært fornøyd med Mona Sahlins innsats. - Hun har utstråling, er uredd og stoler på regissørene, sier han til Expressen. I dag spilles de siste scenene inn i Stockholm sentrum.

- Satser du på en skuespillerkarriere etter dette, Mona Sahlin?

- På ingen måte. Denne kortfilmen er en engangsforeteelse, lover hun. - Jeg gjør det mest fordi jeg vil støtte de unge filmskaperne.

SAME-SAHlin: Mona Sahlin debuterer i en uvant rolle.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!