Saint-Exuperys flyvrak funnet

En dykker har funnet deler av et fly nær den franske byen Marseille. Mye tyder på at vrakdelene kommer fra franskmannen Antoine Saint-Exuperys fly som forsvant for 56 år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Vrakdelene er funnet nær det stedet hvor forfatteren og piloten Saint-Exuperys identifikasjonsmerke ble funnet i 1998, og mysteriet omkring franskmannens forsvinning kan dermed være løst etter 54 år, melder Die Welt.

Fotobevis

Den franske avisa Le Figaro skriver i dag at en 41 år gammel dykker fra Marseille har fotografert vrakdeler av et fly av typen Lightning P38 nær Marseille. Eksperter sier at bildene av flydelene gjør dem temmelig sikre på at det faktisk dreier seg om flyet til Saint-Exupery. Dykkeren har ennå ikke villet oppgi nøyaktig hvor han fant vraket fordi han er redd for at noen skal plyndre vraket.

Skutt ned?

Saint-Exupery er forfatteren bak kultboka 'Den lille prinsen' som er oversatt til utallige språk. I andre verdenskrig dro Saint-Exupery fra Corsica og over Alpene og kom aldri tilbake. Forskjellige spekulasjoner om hva som skjedde med flyet og Saint-Exupery har versert.

Én forklaring gikk ut på at piloten styrtet over Alpene, en annen forklaring sa at flyet ble skutt ned av tyskerne over Middelhavet. Funn av et motoravtrykk i Giens-bukta ved Toulon ledet forklaringen i retning av at flyet var styrtet der. Det nye funnet av vrakdeler har stor betydning i retning av å løse Saint-Exuperys forsvinning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer