LEDER

Såkalt kvalitetssikring

Nå har hun stilt seg lagelig til for hogg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide har satt sinnene i kok i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. Komitéen har enstemmig bedt Stortinget om å utsette det lenge planlagte ordskiftet om salg av utrangert forsvarsutstyr. Grunnen er at komitéen fredag ettermiddag fikk to rapporter fra Forsvarsdepartementets internrevisjon om salg av brukt utstyr, med bare én arbeidsdag til å lese dem før møtet i Stortinget.

Hovedrapporten var ferdig 23. november og har ligget og ventet på skrivebordet til statsråden i fem måneder før hun sendte den til Stortinget. Den andre rapporten er fra 11. april.

Etter to åpne høringer og omfattende brevveksling mellom komitéen og forsvarsministeren endte komitéen i forrige måned med en skarp kritikk av forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen, som flertallet mente ikke hadde tatt denne affæren tilstrekkelig alvorlig. Senterpartiets Per Olaf Lundteigen ville ikke forholde seg til forsvarssjefen og rettet sitt politiske skyts mot den politisk ansvarlige statsråden. Søreide ble i stor grad frikjent for ansvar av de øvrige medlemmene. Til nå har hun klart å navigere utenom minene og fått ros for å forsøke å rydde opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer