Saksøker Aftonbladet etter beskyldninger om israelsk organtyveri

Israelsk advokat krever 45 millioner kroner.

HER ER ARTIKKELEN AFTONBLADET SAKSØKES FOR: Den israelske advokaten Guy Ophir krever 7,5 millioner dollar i erstatning for det han mener er en antisionistisk og rasistisk artikkel. Faksimile: Aftonbladet.se
HER ER ARTIKKELEN AFTONBLADET SAKSØKES FOR: Den israelske advokaten Guy Ophir krever 7,5 millioner dollar i erstatning for det han mener er en antisionistisk og rasistisk artikkel. Faksimile: Aftonbladet.se Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den svenske avisen Aftonbladet publiserte i forrige uke en artikkel der Israel blir beskyldt for å stjele organer fra palestinere som blir drept i kamp med israelske soldater.

Artikkelen har skapt en diplomatisk krise mellom Israel og Sverige, og Israels statsminister Benjamin Netanyahu krevde på søndag at Sverige skulle gå ut og fordømme artikkelen, noe den svenske statsministeren Fredrik Reinfeldt blankt avviste.

- Oppfordrer til rasismeNå har også en israelsk advokat i New York blandet seg inn i konflikten. Han krever nå 7,5 millioner dollar, eller 45 millioner kroner, av Schibsted-eide Aftonbladet i erstatning for artikkelen.

- Avisa publiserte antisemittiske og rasistiske injurier som oppfordrer til rasisme mot jøder og israelske soldater, sier Guy Ophir til nettstedet Ynet.

- Stevningen ble levert inn i New York fordi avisen blir distribuert der, og fordi reporteren hevdet at en rabbiner som er bosatt i New York handler med organer.

Rabbineren Ophir omtaler er Levy Izhak Rosenbaum, som ifølge artikkelen i Aftonbladet i slutten av juli ble arrestert av FBI for hvitvasking av penger og illegal handel med organer. Rosenbaum skal ha kjøpt nyrer fra Israel på svartemarkedet for 10 000 dollar, og solgt dem videre til trengende pasienter for 160 000 dollar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer