Saksøker Aqua-Lene

Aquas tidligere manager vil stevne bandet for minst 50 millioner kroner. - Jeg gir meg ikke før jeg har fått pengene jeg har krav på, sier Mikael Brinkenstierna.

Den svenske manageren hevder at Aqua har på ulovlig vis brutt kontrakten med ham. Han akter ikke å gi seg før han får sine ti prosent av bandets inntekter.

- Med tanke på så mye de har solgt, dreier det seg om minst 50 millioner kroner, sier Brinkenstiernas advokat, Per E. Samuelsson, til Dagbladet. Hovedpersonen selv, Aquas eks-manager, var på konsert i Göteborg i går kveld - med nettopp Aqua. Han hadde fått gratisbillett av en svensk avis.

10 prosent av alt

Eksmanageren viser til en kontrakt som alle medlemmene i Aqua har undertegnet. Den er datert 1995, den gang de kalte seg Joy og da det dansk-norske bandet befant seg langt fra pop-stjernehimmelen.

Brinkenstierna sier at kontrakten gjelder fremdeles, ikke minst fordi han var sentral under oppbyggingen av bandet.

I kontrakten som er signert av alle i bandet står det at han skal ha ti prosent av plate- og T-skjortesalg og turnéinntekter; det vi si alt Aqua kan gjøre penger på. Etter at kontrakten ifølge Brinkenstierna brått ble brutt i 1996 har han verken hørt fra bandet eller fått et rødt øre fra det populære bandet.

- Kontrakten er fremdeles gyldig, og vi har gode sjanser til å vinne i en rettslig prosess. Jeg er optimistisk. Vi vil stevne de fire i Aqua for retten i løpet av kort tid, fortsetter Per E. Samuelsson, som mener å ha flere gode kort på hånda.

- Jeg skjønner ikke at Aqua ikke tar kontakt med oss og får denne saken ut av verden, legger han til.

Blir avvist

Aquas danske advokat Frantz Palludan tilbakeviser kravet:

- Kontrakten gjelder ikke lenger.

Han begrunner det med at Aqua-Lene og co. ikke hadde kontrakt med Brinkenstierna, men med firmaet Nor Business. Nor Business, derimot, benekter at Brinkenstierna var ansatt hos dem, og at han hadde en personlig, selvstendig kontrakt med bandet.

- Vi har sagt opp vår del av kontrakten, men Brinkenstierna sa aldri opp sin. Derfor har han rettmessig krav på ti prosent av Aquas inntekter, sier Michael Olsen i Nor Business til Aftonbladet.

Det er ikke bestemt når partene møtes i retten.

- Jeg har ikke noe personlig imot Aqua, men vil ha min rettmessige del for den jobben jeg la ned for bandets suksess, sa Brinkenstierna til Aftonbladet i går.

<B>BLIR SAKSØKT:</B> Lene Nystrøm og Aqua har fått et millionkrav mot seg fra sin tidligere manager.