Saksøker Blomster-Finn

Hadeland Glassverk likte ikke at Finn Schjøll samarbeidet med andre.

OPPGITT: - Jeg skjønner ingenting og er overrasket over søksmålet, sier Finn Schjøll til Ringerikes Blad. Blomsterdekoratøren mener det er problematisk dersom han ikke har mulighet til å inngå samarbeid med andre enn Hadeland Glassverk. Foto: Sigurd Fandango/Dagbladet.
OPPGITT: - Jeg skjønner ingenting og er overrasket over søksmålet, sier Finn Schjøll til Ringerikes Blad. Blomsterdekoratøren mener det er problematisk dersom han ikke har mulighet til å inngå samarbeid med andre enn Hadeland Glassverk. Foto: Sigurd Fandango/Dagbladet.Vis mer

(Dagbladet): Nå saksøker glassverket bolmsterdekoratøren for brudd på markedsføringsloven etter at Finn Schjøll innledet et samarbeid med Magnor Glassverk. Også Magnor er saksøkt av Hadeland Glassverk (HG), skriver avisa Ringerikes Blad.

Overrasket - Jeg skjønner ingenting og er overrasket over søksmålet. Men HG har tatt en avgjørelse om å saksøke meg, og det må jeg bare akseptere i en rettsstat som Norge, sier Finn Schjøll til avisa.

I 1996 innledet han et samarbeid med Hadeland Glassverk, som ifølge Schjøll har vært svært godt i flere år. Så sent som i 2007 designet Schjøll en vase sammen med glassverkets sjefsdesiger Maud G. Bugge, som ifølge Ringerikes Blad er solgt i flere titusen eksemplarer.

- Et søksmål som dette kan få konsekvenser for meg. Hvis det er sånn at jeg ikke kan jobbe for andre enn Hadeland Glassverk, kan det bli vanskelig. Vasen er veldig flott, men det er naturlig at ting blir produsert på forskjellige steder, sier Schjøll.

- Illojalt 1. oktober i fjor presenterte Finn Schjøll sin nye kolleksjon for Magnor.

- Når Finn Schjøll går til en konkurrent og kommer med en konkurrerende vaseserie, er det illojalt i forhold til kontrakten han har med HG. Finn Schjøll og Magnor Glassverk påstår at Schjøll er en frittstående designer, men vi er ikke enige i det, sier advokat John S. Gulbrandsen som leverte søksmålet på vegne av Hadeland Glassverk.

Schjøll, som går under kallenavnet Blomster-Finn, har siden 1996 vært en del av TV2-programmet «God morgen, Norge!». Han eier to blomsterforretninger i Oslo, og har utgitt flere bøker om blomster. I 2006 var han en av kjendisene som svingte seg på parketten i «Skal vi danse».

Saken skal opp i Oslo tingrett, men er så langt ikke berammet, skriver avisa.