Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kevin Spacey

Saksøker døde - slipper tiltale

Saksøkers uventede dødsfall gjør at Kevin Spacey slipper overgrepstiltale, men skuespilleren kan fortsatt bli dømt i sivilt søksmål.

ANMELDT: Skuespiller Kevin Spacey er anmeldt for overgrep og seksuell trakassering. Flere av sakene er blitt henlagt. Foto: Evan Agostini / Invision / AP / NTB scanpix
ANMELDT: Skuespiller Kevin Spacey er anmeldt for overgrep og seksuell trakassering. Flere av sakene er blitt henlagt. Foto: Evan Agostini / Invision / AP / NTB scanpix Vis mer

Skuespilleren Kevin Spacey kommer ikke til å bli tiltalt for å overgrep mot en massør etter at mannen døde uventet for få uker siden.

Skuespilleren Kevin Spacey kommer ikke til å bli tiltalt for å overgrep mot en massør etter at mannen døde uventet for få uker siden.

Saksøkeren var en ikke navngitt mann som anklaget Spacey for å ha tvunget ham til å beføle skuespillerens kjønnsorganer under en behandling i Spaceys hjem i Los Angeles for tre år siden.

- Anklagene om seksuelt overgrep kan ikke bli bevist når ikke offeret deltar. Dermed er saken henlagt, heter det i dokumenter fra påtalemyndigheten, ifølge avisen The Times.

Spacey kan imidlertid fortsatt bli dømt i et sivilt søksmål, som den anonyme mannen reiste mot Spacey i fjor, men det er uklart hvordan den kan gjennomføres når han nå er død.

ERSTATTET: I november ble det kjent at Kevin Spacey klippes ut fra den nye filmen «All the Money in the World» etter flere anklager om seksuell trakassering. Regissøren valgte Christopher Plummer til å overta rollen som J. Paul Getty. Nå er den nye traileren klar. Vis mer

Spacey er blitt anmeldt av flere andre, men også en annen sak mot den amerikanske «House of Cards»-stjernen i Massachussets ble i sommer henlagt ettersom saksøkeren nektet å vitne.

Dessuten besluttet påtalemyndigheten i Los Angeles seg i fjor for ikke å reise tiltale mot Spacey etter at han ble anklaget for et overgrep som skal ha skjedd i 1992. Det ble konkludert med at saken var foreldet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media