Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Saksøker fotograf for å ha tatt dette bildet

- Var et sosialt eksperiment.

PROVOSERENDE BILDE: Dette bildet fikk ledelsen i Empire State Building til å koke. Foto: Allen Henson
PROVOSERENDE BILDE: Dette bildet fikk ledelsen i Empire State Building til å koke. Foto: Allen Henson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag sendte ledelsen i Empire State Building et søksmål på én million dollar, tilsvarende 6 113 000 norske kroner, mot fotografen Allen Henson (30).

Det var i august i fjor at Henson tok et bilde av en toppløs modell på bygningens utsiktsplass i 86. etasje, skriver nyhetsbyrået Reuters.  

Spredt på Internett Bildet, som ble tatt med mobilen hans, spredte seg raskt på internett. 

- Vi gjorde et sosialt eksperiment, sier Henson til Reuters.

Han legger også til at han har fotografert modeller i tre år, og tatt bilder av toppløse kvinner i for eksempel Central Park og på Peninsula Hotel på Manhattan.

Henson begynte med dette da han i januar i fjor fikk vite at polititjenestemenn i byen ble hindret i å arrestere kvinner som viser brystene offentlig.

Da ble den profesjonelle fotografen nysgjerrig på de sosiale følgene av regelen, og bestemte seg for å lage bildeserien av damene.

Henson bekrefter dog at bildet som ble tatt på Empire State Building ikke var tatt i sammenheng med hans karriere som profesjonell fotograf.

- Jeg er en profesjonell fotograf, men det betyr ikke at jeg utfører en fotoseanse hver gang jeg berører noe med kameralinsa, sier han.

Skader bygningens gode rykte Ledelsen i Empire State Building mener Hensons bilde har svertet bygningens gode navn og rykte for å være en trygg, sikker og familievennlig turistattraksjon, da bildet ble tatt mens observasjonsdekket var fullt av turister, inkludert barn. 

Hvert år har mer enn fire millioner besøkende fra hele verden kommet og betalt for å se New York fra Empire State Buildings utsiktsplass.

Empire State Building-representanter vil ikke kommentere saken ytterligere til Reuters.

Henson forteller at vaktene på utsiktsplassen ikke reagerte eller prøvde å fjerne ham fra stedet da han tok bildet.

- Bare så det er sagt, så hadde hun fantastiske bryster, avslutter fotografen.

MIDT I NEW YORK: Empire State Building har flere millioner besøkende hvert år. Mange turister drar dit for å speide utover New York. Foto: AP
MIDT I NEW YORK: Empire State Building har flere millioner besøkende hvert år. Mange turister drar dit for å speide utover New York. Foto: AP Vis mer
Hele Norges coronakart