Saksøker «Girl From Ipanema»

Jenta som var inspirasjonen til hiten «Girl From Ipanema» saksøkes fordi hun fortsatt er jenta fra Ipanema.

Helo Pinheiro heter jenta fra Ipanema. Hun inspirerte de brasilianske låtskriverne Vinicius de Moraes og Antonio Carlos Jobim til å skrive den verdenskjente bossanovalåta «Girl From Ipanema» i 1962.

Saksofonisten Stan Getz fikk en stor hit med slageren om verdens beste jente på verdens beste strand, og låta er fortsatt populær.

- Hun var en skapning fra Gud. Hun hadde grønne øyne, blond og mørk, en miks som var utrolig vakker, har komponist Jobim sagt tidligere.

Nå er det slutt på skamrosen. De to låtskriverne Jobim og Moraes er døde. Jobin levde til 1994, mens Moraes gikk bort i 1980. Det er arvingene som har saksøkt jenta fra Ipanema.

De beskylder Helo for å profitere på arbeidet til de døde komponistene.

Jenta ble svært kjent i Brasil etter at sangen kom. Hun har åpnet en klesbutikk med navnet «The Girl From Ipanema», og selger også t-skjorter med bilde av seg selv og sangteksten trykket på.

Arvingene etter komponistene innrømmer at Helo var inspirasjonskilden bak hiten. Men de er misfornøyd med hennes foretaksvirksomhet.

I følge AP saksøkes hun på grunn av urettferdig profitering på arbeidet til de døde komponistene.

- Jeg tror de vil ha kompensasjon for navnet på butikken min, sier Helo i følge Ananova. - Sangen er deres, og de eier rettighetene, så det er i orden.

- Men jeg var musen bak sangen. Om jeg ikke hadde inspirert de to ville sangen aldri blitt skrevet, sier kvinnen som fortsatt er vakker.

Den nå 54-årige Helo tror ikke dette ville ha skjedd om Moraes og Jobim fortsatt hadde vært i live.

<B>IPANEMA:</B> Er en av verdens mest berømte strender ligger i Rio de Janeiro i Brasil.
<B>SLIK SER JENTA FRA IPANEMA UT:</B> Her danser Helo Pinheiro på et moteshow i Ipanema.