Saksøker «Harry Potter»-fansen

J. K. Rowling vil stoppe fan-bok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): At fans av J.K. Rowlings fantasifigur Harry Potter har fått lov til å fantasere videre om det magiske universet fra bøkene og filmene, er greit for forfatteren.

Så lenge det bare skjer på nettet, vel å vite.Nå har nemlig Rowling sammen med filmselskapet Warner Bros. saksøkt et lite forlag i Michigan i USA etter at de planla å utgi en boksamling basert på en populær fanside på nettet, melder AP.

Den aktuelle nettsiden, The Harry Potter Lexicon, inneholder en lang rekke historier og leksikonoppføringer fra Potters verden, blant annet trylleformularer og en trollmann-«hvem, hva, hvor».

Rowling har tidligere uttrykt sin sympati for slike fansider, og spesielt for Steve Vander Ark og hans «The HP Lexicon». Men i søksmålet hevder forfatteren at slik fanvirksomhet i bokform vil påvirke hennes muligheter for å gi ut et offisielt «Harry Potter»-leksikon.

- Jeg kan derfor ikke gå god for «følgesbøker» eller «leksika» som går utover min definitive Potter-referansebok, uttaler Rowling i en pressemelding fra Warner Bros., som eier rettighetene til både Potter-filmer og -bøker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer