Saksøker «Harry Potter»-fansen

J. K. Rowling vil stoppe fan-bok.

(Dagbladet.no): At fans av J.K. Rowlings fantasifigur Harry Potter har fått lov til å fantasere videre om det magiske universet fra bøkene og filmene, er greit for forfatteren.

Så lenge det bare skjer på nettet, vel å vite.

Nå har nemlig Rowling sammen med filmselskapet Warner Bros. saksøkt et lite forlag i Michigan i USA etter at de planla å utgi en boksamling basert på en populær fanside på nettet, melder AP.

Den aktuelle nettsiden, The Harry Potter Lexicon, inneholder en lang rekke historier og leksikonoppføringer fra Potters verden, blant annet trylleformularer og en trollmann-«hvem, hva, hvor».

Rowling har tidligere uttrykt sin sympati for slike fansider, og spesielt for Steve Vander Ark og hans «The HP Lexicon». Men i søksmålet hevder forfatteren at slik fanvirksomhet i bokform vil påvirke hennes muligheter for å gi ut et offisielt «Harry Potter»-leksikon.

- Jeg kan derfor ikke gå god for «følgesbøker» eller «leksika» som går utover min definitive Potter-referansebok, uttaler Rowling i en pressemelding fra Warner Bros., som eier rettighetene til både Potter-filmer og -bøker.

Sjefen for det saksøkte forlaget RDR Books, Roger Rapoport, uttaler at han vil fortsette å kjempe for å få boka utgitt.

SAKSØKER: «Harry Potter»-forfatter J.K. Rowling misliker at fansen lager egne Potter-leksika. Foto: SCANPIX
SAKSØKER: «Harry Potter»-forfatter J.K. Rowling misliker at fansen lager egne Potter-leksika. Foto: SCANPIX Vis mer