Saksøker Kina for manglende sex-scener

Student skuffet over ny Ang Lee-film.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En kinesisk student saksøker kinesiske myndigheter, etter at de har kuttet store deler av Ang Lees siste film «Lust, Caution». Sex-scenene i filmen ble alt for sterke for landet som ikke opererer med aldersgrenser for film, melder nyhetsbyrået AP.

Jusstudenten Dong Yanbin mener SARFT, det statlige administrasjonsbyrået for radio, tv og film, ikke har gjort nok for å sette opp et aldersgrense-system for filmer, slik at voksne kan få se usensurerte versjoner.

Det er delte meninger i befolkningen om Kinas sensurpraksis, som har gjort det vanlig å kutte ut scener i filmer for å tilpasse filmen for alle aldre.

Saksøker kinoen

Studenten har også saksøkt kinoen der han så filmen på grunn av «psykisk skade», og for å ha nektet ham som forbruker rett til informasjon.

– Det er bare når jeg ser den fullstendige versjonen at jeg kan forstå intensjonene til en stor regissør som Ang Lee, uttaler Dong.

Søksmålet skal være mottatt i Beijing, men det er ikke klart om saken vil komme for retten.

Regissøren selv har derimot ikke gjort noe stort nummer ut av de kuttede sex-scenene i Kina. Filmen har også blitt godt mottatt i landet, og tjent inn over 12 millioner dollar på to uker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer