Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Saksøker Sony for påstått «Buzz»-tyveri

Quiz-trøbbel i USA.

Sonys europeiske spillavdeling (SCEE) saksøkes på grunn av kunnskapsspillet «Buzz!». Det er ifølge Gamespot California-baserte Buzztime Entertainment som står bak søksmålet.

Buzztime ble etablert i 1985 og lager i dag elektroniske spørrespill til blant annet restauranter og barer.

Spillene har rundt 13 millioner brukere hver måned i det amerikanske markedet. Det er også mulig å få versjoner av spørrespillet til hjemme- og mobilbruk.

Selv om det amerikanske selskapet ikke har varemerkerettigheter for å bruke ordet «Buzz» i spill, beskylder Buzztime Sony for å selge lignende produktet gjennom flere av de samme kanalene med den intensjon om å forvirre amerikanske kunder. På den måten vil kundene tror at «Buzz!»-spillene er assosiert med Buzztime Entertainment.

Buzztime krever at SCEE trekker alle «Buzz»-produkter fra markedet og at de betaler en passende erstatning og utgifter til søksmålet. I tillegg kreves det at det amerikanske patentvesenet ikke behandler SCEEs varemerkesøknad på «Buzz!» og «Buzz».

SCEE har foreløpig ikke kommentert søksmålet.

KOPI? Quiz-spillserien «Buzz!» er blitt svært stort i Norge og Europa ellers, men nå er Sony saksøkt av et amerikansk selskap som mener de var først ute. Foto: SONY
KOPI? Quiz-spillserien «Buzz!» er blitt svært stort i Norge og Europa ellers, men nå er Sony saksøkt av et amerikansk selskap som mener de var først ute. Foto: SONY Vis mer
FØRST UTE? Her er hjemme-systemet til Buzztime, selskapet som først og fremst tilbyr elektroniske quiz-løsninger til barer og restauranter i USA.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media