Saksøker Springer

Trash-kongen får skylda av sønnen til dama som ble drept av eks'en etter tv-programmet. Forvirret?

Jeffrey Campbell saksøkte i går programleder Jerry Springer fordi moren ble drept etter å ha deltatt på Springer-showet. Moren hans møtte opp i det som hun trodde skulle bli en gjenforening med eks-mannen. I stedet satt han og hånet henne med sin nye hemmelige kone. Totalt ydmyket løp Nancy Campbell-Panitz ut av studio.

Tre måneder seinere bestemte eks-mannen Ralf Panitz (42) seg for å drepe henne etter å ha sett Springer-episoden på en bar hvor han drakk tungt. Han dro hjem til henne og kvalte og slo henne til døde. Årsaken skal ha vært at han var sur for at han måtte flytte tingene sine ut fra hjemmet hennes.

- Mange hendelser skjedde som ikke hadde noe med showet å gjøre. Verken Jerry Springer eller produsentene er ansvarlige for drapet som skjedde tre måneder etter innspillinga. Vi er bare et enkelt mål for dette søksmålet, sier Springer-talskvinne Linda Shafran til nyhetsbyrået AP.

I søksmålet heter det at «Springer-episoden skapte en stemning som førte til drap». Det påstås også at programskaperne oppfordret Ralf Panitz til å lyve for eks'en for å få henne til å stille opp. 42-åringen fikk livstid for forsettlig drap i mai for hendelsen som skjedde juli 2000.

Han og offeret skilte seg i 1999, men bodde sammen i perioder helt fram til Springer-showet. Etter opptaket fulgte tre måneder hvor Panitz byttet på å være hos de to kvinnene, og en rekke voldsepisoder ble politianmeldt før trekant-dramaet endte med drap.

TRASH-KONGEN I RETTEN: Jerry Springer forklarer hva som skjedde under det skjebnesvangre programmet om hemmelige elskerinner.
<B>TREKANT-DRAMA: Ralf Panitz og nykona Eleanor beskyldte ekskona hans for å forfølge dem. De kranglet også om hvem som skulle få huset som hun bodde i.