Saksøker staten. Får kjendis-støtte

- Jeg blir jævlig forbanna, sier programleder Thomas Seltzer om Salangen-Nyheter-redaktør Jon Henrik Larsen kamp for å redde lokalavisa. Nå går Larsen til sak mot staten.

FÅR STØTTE: Salangen-Nyheter-redaktør Jon Henrik Larsen frykter for avisas framtid. Nå får han støtte fra flere kjendiser. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet har gjennom flere saker fulgt 35 år gamle Jon Henrik Larsen, som er autist, hundre prosent ufør, og redaktør i den populære lokalavisa Salangen-Nyheter - kjent fra TV3s dokumentarserie med samme navn.

Larsen frykter for avisas framtid. Årsaken er at kommunen har besluttet at han ikke lenger kan få hjelp på arbeidsplassen av sin brukerstyrte personlig assistent (BPA). Larsen klaget avgjørelsen inn til Fylkesmannen, som opprettholdt avslaget.

Nå tar han kampen for å få assistenten tilbake et skritt videre, og går til sak mot staten ved Fylkesmannen i Troms og Finnmark.

Larsen har fått støttende ord fra politikere og TV-profiler som musiker og «Trygdekontoret»-programleder Thomas Seltzer, «Casa Numme»-programledere Thomas Numme og Annette Walther Numme og tidligere Oslo-ordfører Fabian Stang.

- Jævlig forbanna

I videohilsener sendt til Larsen kommer de med støttende ord. Videoene er gjengitt med tillatelse.

- Jeg blir rett og slett jævlig forbanna. Dersom Jon Henrik ikke får tilbake sin BPA, så kommer Salangen-Nyheter til å ryke, og da forsvinner et av de beste medietilbudene i Norge. Det sier jeg helt uironisk, sier blant annet Thomas Seltzer. Se alle videoene øverst i saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer