Saksøker Van Morrison etter corona-uttalelser

Nord Irlands helseminister saksøker Morrison etter at artisten sa at han var «farlig» på scenen.

SAKSØKER: Helseminsiteren Robin Swann (venstre) saksøker artisten Van Morrison. Foto: Ntb
SAKSØKER: Helseminsiteren Robin Swann (venstre) saksøker artisten Van Morrison. Foto: Ntb Vis mer
Publisert
Fullvaksinerte: 71.74% Første dose: 79.10%

Nord Irlands helseminister saksøker Van Morrison, etter at artisten anklaget han for å være «veldig farlig» på grunn av hans håndtering av corona. Det skriver The Guardian.

Robin Swanns, den nordirske helseministeren, rettslige skritt skjer etter Van Morrison sang «Robin Swann er farlig», i en antilockdown-tirade i sommer.

Avlyst rett før

Tiraden kom i forbindelse med at artisten skulle ha fire konserter i den nordirske hovedstaden Belfast i juni. Konsertene ble avlyst rett før på grunn av coronarestriksjonene. Restriksjonene innebar blant annet at live-musikk ikke var lov på scener med publikum til stede.

Musikknettsiden NME skriver at spillestedet der konsertene skulle finne sted hadde håpet at de kunne ha konsertene som et slags «test-arrangement», men ble rådet av regjeringen til å avlyse.

Det fikk Morrison til å reagere på en scene under en middag som skulle være før konserten:

«Robin Swann har all makt. Så jeg vil si at Robin Swann er veldig farlig», sa han. Så begynner han å synge «Robin Swann er veldig farlig», ifølge BBC.

OVVERASKER: Her får bilføreren seg en overraskelse på bilveien. Video: Viralhog. Reporter: Maja Walberg Klev Vis mer

Ansatt kjendisadvokat

Nå saksøker helseministeren artisten etter at en video av Morrisons uttalelser gikk viralt.

Helseministeren har ansatt advokaten Paul Tweed, som tidligere har representert kjente fjes som Harrison Ford, Justin Timberlake og Jennifer Lopez.

Saken er, ifølge uttalelser fra advokaten, «på et sent stadium, med en høring som forventes å finne sted tidlig i 2022».

Ifølge The Guardian sendte advokatene til Swann sangeren et skriv i juni og et mer utfyllende skriv i september. Avisa skriver at advokatene til Morrison skal ha gitt et svar i oktober.

ÅPNER OPP: Travis Scott uttaler seg etter hendelsene på Astroworld. Video: Instagram / @travisscott Vis mer

Motstander

Morrison som er en kjent nordirsk sanger og låtskriver, har vært en uttalt motstander av coronarestriksjoner og har spilt inn en rekke antilockdown-sanger, skriver avisa.

På et tidspunkt så svarte Swann på sangerens uttalelser med å kalle dem «bisarre og uansvarlige». Han sa at noe av det Morrison hevder er «faktisk farlig» og at det ville gi «stor trøst til konspirasjonsteoretikerne».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer