RINGENES HERRE: Elijah Wood spiller hovedrollen Frodo i kassasuksessen «Ringenes Herre», som er basert på J.R.R. Tolkiens bøker. Nå blir filmselskapet saksøkt av rettighetshaverne til boka. Foto: Stella pictures
RINGENES HERRE: Elijah Wood spiller hovedrollen Frodo i kassasuksessen «Ringenes Herre», som er basert på J.R.R. Tolkiens bøker. Nå blir filmselskapet saksøkt av rettighetshaverne til boka. Foto: Stella picturesVis mer

Saksøkes for «Ringenes Herre»- spill på nett

Krever at filmselskapet punger ut 80 millioner dollar.

(Dagbladet): Bare uker før lanseringen av storfilmen «Hobbiten», blir produsentene av filmen, Warner Bros, saksøkt av Tolkien-boet «Tolkien Estate» og bokforlaget HarperCollins for å selge J.R.R. Tolkien-produkter de ikke har krav på.

Søksmålet på 80 millioner doller ble sendt til U.S. District Court i Los Angeles på mandag.

Ifølge sakspapirene som The Hollywood Reporter har fått tilgang på, dreier søksmålet seg om digitale salgsprodukter knyttet til «Ringenes Herre»-filmene, som rettighetshaverne til bøkene mener Warner Bros ikke har tillatelse til å selge.

Spesielt refereres det til et nettspill «Lord of the Rings: Fellowship of the Ring: Online Slot Game», som Tolkien-boet hevder å ha fått kjennskap til på spam-mail via sine advokater.

Ifølge Tolkien Estate har ikke filmselskapet lov til å selge produkter som ikke er håndgripelige, og de reagerer derfor også på salget av andre digitale salgstjenester som ringetoner og nedlastbare spill på mobil og Facebook.

Dette er forøvrig ikke første gang Tolkien-boet har saksøkt filmselskaperne.

Også i et tidligere søksmål har Tolkien Estate anklaget filmselskapet for å misbruke rettene til Tolkien-filmene. Den gang kom de to partene til enighet.