Zac Efron og Netflix

Saksøkes:
- Ondartet tull

Superstjernen Zac Efron saksøkes for «misvisende» reiseprogram.

MISINFORMASJON: Zac Efrons reisedokumentar anklages for å spre misinformasjon av velværeselskap. Foto: Jim Ruymen / UPI / Shutterstock / NTB
MISINFORMASJON: Zac Efrons reisedokumentar anklages for å spre misinformasjon av velværeselskap. Foto: Jim Ruymen / UPI / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Zac Efron (34) ble en internasjonal superstjerne da han spilte en av hovedrollene i den ungdomssentrerte musikalen «High School Musical».

Siden den gang har skuespilleren hatt roller i flere populære titler, som «The Greatest Showman» (2017), «Baywatch» (2017) og han spilte også hovedrollen som seriemorderen Ted Bundy i TV-serien «Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile» (2019).

Han har også gjort seg gjeldende som programleder i Netflix-serien «Down to Earth», en reisedokumentarserie med fokus på helse og klima.

I den Emmy-vinnende serien reiser Efron sammen med velværeekspert Darin Olien rundt om i verden for å utforske sunne og bærekraftige levemåter.

SETTES UT: Zac Efron blir satt ut når han besøker «Ellen DeGeneres Show». Se hvorfor! Video: TV3 Vis mer

Saksøkes

Dokumentaren har ikke landet i god jord hos alle, og nå saksøkes både Efron og Netflix av et amerikansk velværeselskap, med samme navn som dokumentarserien, ifølge Reuters.

Down to Earth Organics, som ikke er tilknyttet serien, selger flere produkter for helse- og velværeinteresserte, inkludert klær og snacks, og har også laget en rekke helsefokuserte podkaster.

I søksmålet hevdes det at Efrons serie gir et feilaktig inntrykk av å være tilknyttet selskapet, og at Efron har forvirret fans ved å reklamere for en konkurrerende merkevare på sin Instagram-profil samtidig som han benyttet navnet til serien.

- Tull

Kritikken stopper imidlertid ikke der, og selskapet hevder videre at selve programmet er fylt med desinformasjon om velvære.

- Min klient kunne ikke bare lene seg tilbake og se på at Zac Efron, Darin Olien og Netflix går i gang med en ny sesong uten å holdes ansvarlige for sine handlinger, sier velværeselskapets advokat, Joel Dichter, ifølge Reuters.

Ifølge Reuters går ikke søksmålet inn på spesifikt hvilket innhold de anser som feilaktig, men siterer en artikkel skrevet av vitenskapskommunikatøren Jonathan Jarry, der sistnevnte omtaler programmet som «ondartet tull».

- I løpet av litt over fem timer bruker showet genuine økologiske bekymringer for å få oss til å akseptere påstander som ikke holder vann, skriver blant annet Jarry i artikkelen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer