Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Eurovision:

Saksøkt etter dette

Madonnas kontroversielle opptreden under Eurovision fikk slakt. Nå saksøker den israelske kringkasteren teamet rundt artisten.

MADONNA: Ikke alle var imponert over det den aldrende popdronningen presterte fra scenen under Melodi Grand Prix: Video: NRK. Klipp: Kristoffer Løkås/Dagbladet TV Vis mer

En av de store hendelsene under årets Eurovision-show i Tel Aviv i Israel var det popdronninga Madonna (60) som sto for. Men kanskje ikke akkurat på den måten hun hadde tenkt på forhånd.

Madonna, som opptrådte med åttitallshiten «Like a Prayer», ble slaktet for å synge surt, og opptredenen fikk reaksjoner fra kjendiser og vanlige TV-seere.

I tillegg vakte hun oppsikt da danseren hennes, norske Mona Berntsen, viste fram det palestinske flagget på ryggen sin under opptredenen. Stuntet var ikke avklart med den europeiske kringkastingsunionen, som holder hardt på at Eurovision skal være et ikke-politisk arrangement.

EUROVISION: Norske Mona Berntsen (29) danset for Madonna med det palestinske flagget på ryggen under gårsdagens Eurovision Song Contest-finale. Det skaper sterke reaksjoner. Video: Eurovison Song Contest Vis mer

Saksøkt

Nå blir også artistens konsertarrangør, Live Nation, saksøkt av den israelske kringkastingen etter Madonnas opptreden, melder Variety.

Kringkasteren KAN, som produserte Eurovision-showet i Israel, mener at Live Nation har brutt med flere vilkår i avtalen mellom KAN og Live Nation. Nå krever de nesten 3,5 millioner norske kroner av Live Nation.

Ifølge søksmålet mener KAN at de bidro med mer teknisk og logistisk støtte enn avtalt, i form av blant annet prosjektorer, sceneassistenter og ekstra sikkerhetspersonell. De mener det er Madonnas team som skal dekke disse konstnadene, men påstår at de ikke har lyktes med å få pengene tilbake etter showet.

I forkant av showet var det store spekulasjoner rundt hvorvidt Madonna faktisk ville opptre under Eurovision-finalen. Bakgrunnen skal ha vært kontraktsuenigheter mellom kringkasteren EBU (Den europeiske kringkastingsunionen) og Madonnas team.

Kostbart

Prislappen på å få popikonet til Tel Aviv for å framføre sine to låter- en gammel og en ny, skal ha vært på 1,3 millioner dollar, om lag 11,4 millioner kroner.

Men mange seere mente at pauseshowet til Madonna ble et antiklimaks.

- Det var surt. Dårlig vokallevert. Sceneshow og korreografi er ikke nok, skrev Dagbladets kommentator Anders Grønneberg etter showet.

MGP-entusiast og mangeåring MGP-general i NRK, Per Sundnes, smalt til mot Madonna dagen etter showet.

- Det er faen meg det dårligste jeg har hørt. Her kommer Madonna og serverer oss dette. Mener hun at vi europeere skal ta til takke med noe sånt, med dette, spør Per Sundnes.

Millionene som Madonna skulle ha for å stille, skal ha blitt dekket av den lokale milliardæren Sylvan Adams. Men ifølge Variety måtte KAN likevel ta opp et høyt lån for å dekke kostnadene til showet.

I forkant av opptredenen hadde det gått rykter om at Madonna kom til å komme med et politisk budskap i forbindelse med framføringa av en ny låt. Etter opptredenen kommenterte Madonna den slik til nyhetsbyrået Reuters:

- Jeg vil aldri slutte å spille musikk for å tilpasse meg noen politisk dagsorden, og jeg vil heller ikke slutte å snakke om brudd på menneskerettighetene, uansett hvor i verden de skjer, sa Madonna.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling