Saksøkt fotograf etter «ape-selfie»: - Jeg har fått livet mitt ødelagt

Nye runder i retten på grunn av dette bildet.

UKJENT IDENTITET: Det hersker forvirring om hvilken ape som tok disse øyensynlig glisende bildene av seg selv i 2011. Foto: Wikimedia commons
UKJENT IDENTITET: Det hersker forvirring om hvilken ape som tok disse øyensynlig glisende bildene av seg selv i 2011. Foto: Wikimedia commons Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det som var et morsomt «selfie»-bilde av en ape, har nå blitt et økonomisk mareritt for fotografen David Salter.

Den britiske naturfotografen ble verdenskjent for historien om apen som stakk av med kameraet hans og som tok bildet av seg selv før Salter fant igjen apparatet.

Gladhistorien fra den indonesiske jungelen tok imidlertid en annen vending i 2015 da dyrevernsorganisasjonen PETA saksøkte David Salter på vegne av apen «Naruto» fordi de mente rettighetene til bildene tilhørte dyret.

Striden om hvem sitt bilde det er, pågår fortsatt. Salter mener det er hans åndsverk siden det var hans kamerautstyr som ble brukt av selfie-apen.

Torsdag denne uka møttes partene i et rettsmøte i ankedomstolen i San Francisco i USA.

- Deprimert

I et intervju med The Telegraph sier naturfotograf David Slater at han har mistet motivasjon til å ta bilder etter han ble saksøkt.

- Jeg er ikke motivert til å gå ut og ta bilder noe mer. Jeg har flere tusen kroner i utgifter for advokater. Det å miste inntekter gjør meg deprimert. Når jeg tenker på hele situasjonen, tenker jeg at det ikke er verdt det, sier Salter til den britiske avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer