Sakte, men sikkert sluttet folk å dukke opp på treningene

Nedleggelsen av Klemetsruds A-lag vil føre til at flere ungdommer vil velge sene kvelder med ungdomsgjenger på T-banestasjoner, fylt med hærverk, bråk og narkotika.

Vil slite med å stille lag: Klemetsrud ha vanskeligheter med å samle en stall også til neste års sesong, skriver Thomas Haile. Bilde fra NM-kampen Klemetsrud - Lyn Oslo 1-3 (2005). Foto: Jarl Fr. Erichsen/ SCANPIX
Vil slite med å stille lag: Klemetsrud ha vanskeligheter med å samle en stall også til neste års sesong, skriver Thomas Haile. Bilde fra NM-kampen Klemetsrud - Lyn Oslo 1-3 (2005). Foto: Jarl Fr. Erichsen/ SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For få uker tilbake ble det kjent at Klemetsrud Fotball hadde trukket sitt A-lag fra årets 4. divisjon. Årsakene var enkle: dårlig treningsoppmøte, manglende betaling av treningskontingent, dårlige resultater og altfor liten gnist blant spillerne.

For en utenforstående vil alt dette muligens virke forståelig, og selv om Klemetsrud-spillerne kan si seg enig i noen av punktene, blir det ikke riktig at de skal ta alt på sin kappe. Det er alltid to sider av en sak, og akkurat denne saken har en litt lenger og mer innviklet historie bak seg som få kjenner til.

Det er ingen hemmelighet at Klemetsrud slet med å finne en passende trener og et trenerteam for A-laget før nåværende sesong. Jobben var ikke enkel, spesielt med tanke på A-lagets historikk med dårlige holdninger. Men er det ikke nettopp et slikt lag som trenger et trenerteam med autoritet og erfaring fra seniornivå? I stedet ble de møtt av en trener som kun hadde erfaring fra guttefotball på breddenivå.

Oppkjøringen til sesongen ble heller ikke en suksess, med en bane som stort sett aldri var måkt for snø. Klemetsrudhallen var heller ikke et alternativ da den ble stengt grunnet muggsopp, råte og kloakk, og etter oppussing for over 20 millioner kr var inneklimaet så dårlig at det eneste gjenstående alternativet var Plasthallen. Her var det for øvrig livsfarlig å spille grunnet vannlekkasje fra taket som gjorde banen svært glatt, og temperaturer på nesten 10 minus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.