- Salg av «Fifty Shades»-sexleketøy har tatt av

Spin off-produkter basert på erotikksuksessen går unna i høyt tempo.

PISK:  I sexleketøy-serien «Fifty Shades of Grey», som er produsert av Lovehoney i samarbeid med E.L. James, finnes både pisk, dildo og penisring med logo. Foto: Produktfoto
PISK: I sexleketøy-serien «Fifty Shades of Grey», som er produsert av Lovehoney i samarbeid med E.L. James, finnes både pisk, dildo og penisring med logo. Foto: Produktfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Når man har et sterkt varemerke som mange etterspør, er det lurt å smi mens jernet er varmt - om en måned kan det være for seint. Dette gjør man først og fremst for å tjene penger. Spin off-produkter er en egen milliardindustri, sier rektor ved Markedshøyskolen, Trond Blindheim, til Dagbladet.

Den erotiske romantrilogien «Fifty Shades Of Grey» av britiske E. L. James har solgt svimlende 70 millioner bøker på verdensbasis, og har nå et totalopplag på 410 000 eksemplarer bare i Norge.

Utgivelsen om studenten Anastasia Steel, som innleder et forhold til den eldre milliardæren Christian Grey, har nærmest skapt hysteriske salgstilstander, og en rekke «spin-off»-produkter inspirert av serien er kommet på markedet.

Det finnes alt fra babyklær med påskriften «for ni måneder siden leste mamma Fifty Shades of Grey», til kokeboka «Fifty Shades of Chicken», magasin, sexleketøy og brettspill med 18-årsaldersgrense.

- Dette er veldig vanlig. Det lages spin off-produkter av alt fra filmer til fotballag, og det handler om å komme til rett tid, sier Blindheim.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer