Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Salg av Spektrum

Så kom den dagen da man skulle begynne å bli bekymret for den store stygge betonghallen nede på Vaterland. Oslo kommune varsler salg av byens storstue etter ti år med tap. Står Oslos konserttilbud i fare?

  • Oslo Spektrum er en flerbrukshall. Alt fra trendmesser og håndballfinaler, til motorcross og sprangridningsstevner har funnet sted inne i hallen siden den ble åpnet i 1990. Hjemmebane for det nå nedlagte hockeylaget Spektrum Flyers var den også en periode. Men det er likevel som konsertarena Spektrum er mest profilert - uten at flerbruken har vært like opplagt på dette området. I perioder har Oslos største innendørshall bydd på et voksent, veldig voksent, ja, jeg vil strekke meg til å si særdeles voksent konserttilbud. Tenk på rockens veteraner, de som ikke lenger har noe nytt å by på, som ikke publikum krever noe nytt av, hvis opptredener skjer med en gjensidig forståelse mellom sal og scene om at her skal bare gamle slagere spilles. Tenk på hørselsskadde Who, tenk på Deep Purple uten Richie Blackmore, tenk på Genesis uten Phil Collins, tenk på Phil Collins, eh, uten Genesis, tenk på storsjarmøren Mark Knopfler, Eagles som ikke spiller Eagles, Lionel Richie og tenk på Joe Cocker, sistnevnte igjen og igjen. Men også mange andre. Elton John og Tina Turner for eksempel. Og selvsagt Backstreet Boys, Smashing Pumpkins, Pearl Jam, Red Hot Chili Peppers, Oasis, Green Day, Pearl Jam og alle de andre store internasjonale artistene som er villige til å komme til Norge.
  • Det evige problemet med Spektrum - utover at det er et ganske sjarmløst lokale - er at det gang på gang viser seg vanskelig å bruke på konserter som trekker mellom to og seks tusen mennesker. Til stadighet forsøker arrangører å gjøre hallen om til en Club Spektrum, men den har store problemer med å bli intim, store problemer med å fungere ved halvstore arrangementer.
  • Og selv etter all denne klagesangen lurer en viss bekymring når det nå er kjent at Oslo kommune vil selge Spektrum. Kommunen har aldri vært bookingansvarlig i hallen, men en ny ledelse i storhallen kan selvsagt komme til å vri driften over på flere idrettsarrangementer og mer showpreget entertainment. Per i dag er Spektrum en garantist for at en mengde stjerner holder konserter i Norge. Slik vil vi selvsagt at det skal fortsette. Og som publikummere vil vi selvsagt heller ikke tilbake til Skedsmohallen og Drammenshallen. I dag lyder de to håndballhallene på utsiden av byen som et gufs fra konsertvankingens ugjestmilde fortid.

Så ender man kanskje med å gå i et hissig og agiterende demonstrasjonstog for å redde Spektrum. Et gufs fra framtida det.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media