Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Salgsflopp med Jenny

Bildene skulle redde salget av mannebladet Alfa. Men en lettkledd Jenny Skavlan ga alt annet enn salgssuksess.

SELGER IKKE: Jenny Skavlan ga ingen salgsøkning for mannebladet Alfa.
SELGER IKKE: Jenny Skavlan ga ingen salgsøkning for mannebladet Alfa. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I høst klasket mannebladet Alfa til med 44 brystvorter og frittalende norske soldater i Afghanistan. En utgave som solgte i 35 000 eksemplarer. Redaktør Magnus Rønningen betegnet salget av førsteutgaven et rop om hjelp fra markedet.

Siden den første utgaven har salget sviktet.

I mai presenterte bladet «Norgeshistoriens dyreste covershoot» med Jenny Skavlan. Men den 28 sider store foto-shooten til 250 000 kroner ble ingen suksess.

En feiltakelse Ifølge Dagbladets kilder ble bladet solgt i 16 700 eksemplarer. En nedgang fra forrige utgave med Triana Iglesias på forsiden.

- Jenny-tallene høres korrekte ut, sier sjefredaktør i Alfa, Magnus Rønningen, som ikke vil bekrefte tallene Dagbladet sitter på.

Til tross for det magre salget, mener redaktøren at fotoshooten med Jenny var verdt hvert eneste øre.

- Ved en feiltakelse ble ikke coveret med Jenny distribuert i Oslo, hvor vi erfaringsmessig selger mest. Så jeg fryktet helt andre salgstall og kunne ikke annet enn å juble da jeg fikk høre hva vi landet på. Med riktig distribusjon i Oslo ville vi rundet 20 000 solgte eksemplar i løssalg, et meget sterkt salgstall, hevder han.

Senker prisen Tidligere i år uttalte Rønningen at «et salg på 20 000 er kritisk i forhold til å være interessante for annonsørene».

Ifølge mediebyrået Carat har Alfa nå satt ned annonseprisene.

- Finn et norsk magasin eller en norsk avis som ikke setter ned annonseprisene om sommeren, og jeg skal vise deg en løgner. Januar, juni og august er årets tre tøffeste måneder for annonsesalg, sier redaktøren og fortsetter:

- Når det er sagt, er salget nå stabilisert på i overkant av 20 000 eksemplarer, og da vil vi ha annonsepriser som reflekterer dette, sier han.

Ikke overskuddsforetak Ansvarlig utgiver for magasinet, Aller Media, har ikke tjent penger på Alfa.

INGEN OPPTUR: Alfa satt av 28 sider til «Norgeshistoriens dyreste covershoot» med Jenny Skavlan. Foto: Faksimile
INGEN OPPTUR: Alfa satt av 28 sider til «Norgeshistoriens dyreste covershoot» med Jenny Skavlan. Foto: Faksimile Vis mer

- Så langt har dette ikke vært et overskuddforetak. Det tar lang tid å etablere et magasin. Hvor stort Alfa blir gjenstår å se, kommenterer direktør Rolf Hanche-Olsen til Dagbladet.

Han ønsker ikke å kommentere salgstallene, utenom at «de er helt ok» og omtrent som opprinnelig forventet.

- Vi gjør uansett en kontinuerlig vurdering. Vi har en løpende avtale med forlaget bak Alfa, og har naturlig nok en lengre horisont. Avvikling av Alfa er ikke noe tema hos oss, understreker han.

- Vi har selvfølgelig et større mål på opplagssiden, men vi er veldig nær å nå det målet Aller-direktøren.

Men ifølge Rønningen er målet nådd.

- Det er budsjettert med 15 000 i løssalg og 5 000 abonnementer. Vi ligger foran dette budsjettet. Ingen tjener penger på et magasin det første året, men vi ligger godt i rute for å se sorte tall i 2012.