ET FOLKEKRAV. Billetter til «Book of Mormon» synes å ha blitt et folkekrav - 50 nye forestilliger er lagt ut for salg i dag - og da knelte Det Norske Teatrets digitale salgsnett. Foto: Fredrik Arff/ Det Norske Teatret
ET FOLKEKRAV. Billetter til «Book of Mormon» synes å ha blitt et folkekrav - 50 nye forestilliger er lagt ut for salg i dag - og da knelte Det Norske Teatrets digitale salgsnett. Foto: Fredrik Arff/ Det Norske TeatretVis mer

«Book of Mormon»

Salgssystemet er nede etter at teatret la ut 36 000 nye billetter

Det Norske Tearet fortviler og beklager.

I dag klokka 10 la Det Norske Teatret ut 36 900 billetter, det vil si 50 nye «Book of Mormon»-forestillinger, for høsten 2018.

Men det tålte ikke teatrets digitale salgsapparat, for det brøt sammen - igjen, slik det gjorde tidligere i høst da teatret la ut de første billettene.

Ikke den første gangen

- Vi beklager, men salget på nettet har stoppet helt opp. Det brøt sammen tidligere i høst, og har gjort det igjen. Vi jobber med saken og håper snart å være oppe, sier Åsne Dahl Torp ved kommunikasjonsavdelingen til Dagbladet.

Det er ikke den første gang nettsalget brøt sammen.

Det skjedde også tidlig i september da teatret la ut billetter til den populære musikalen. Da opplyste informasjonssjef Ida Michaelsen at sist de hadde stor pågang, var i forbindelse med Arve Kalvøs «Tusen år og like blid» - i januar 1998.

Bare på telefon

Siden datasalget ligger nede, foregår det på «gammelmåten» - via telefon. Teatret har satt alt ledig mannskap til å betjene telefonene, og har til enhver tid minst fem telefonbetjenter.

- Vi selger billetter på telefon, og har solgt noen hundre billetter allerede.

- Men det er dessverre langt mindre en det vi kunne ha gjort dersom nettsalget hadde fungert. Vi beklager, men håper på å løse problemet snart. Vi vet ikke hvorfor og hva som er skjedd, men nettet tåler tydeligvis ikke en slik massiv pågang av folk, sier Dahl Torp.

PREKTIGE FORKYNNERE: Frank Kjosås (i midten) og Kristoffer Olsen (til høyre) har hovedrollene i «Book of Mormon». Foto: Fredrik Arff/ Det Norske Teatret
PREKTIGE FORKYNNERE: Frank Kjosås (i midten) og Kristoffer Olsen (til høyre) har hovedrollene i «Book of Mormon». Foto: Fredrik Arff/ Det Norske Teatret Vis mer

Kan bli tidens musikalsuksess

I går ble det kjent at Det Norske Teatret har kjøpt rettighetene til å spille forestillinger til sommeren 2019 - noe det sannsynligvis vil gjøre med fulle hus for å mette den voldsomme etterspørselen.

- Dette ligger an til å bli en av tidenes musikalsuksesser for Det Norske Teatret sier teatersjef Erik Ulfsby til Dagbladet.

Stykket hadde premiere 3. september. I løpet av den uka hadde det solgt 90 000 billetter. Teaterledelsen ser det som helt realistisk å selge totalt 150 000 billetter i spilleperioden.