ET FOLKEKRAV. Billetter til «Book of Mormon» synes å ha blitt et folkekrav - 50 nye forestilliger er lagt ut for salg i dag - og da knelte Det Norske Teatrets digitale salgsnett. Foto: Fredrik Arff/ Det Norske Teatret
ET FOLKEKRAV. Billetter til «Book of Mormon» synes å ha blitt et folkekrav - 50 nye forestilliger er lagt ut for salg i dag - og da knelte Det Norske Teatrets digitale salgsnett. Foto: Fredrik Arff/ Det Norske Teatret Vis mer

«Book of Mormon»

Salgssystemet er nede etter at teatret la ut 36 000 nye billetter

Det Norske Tearet fortviler og beklager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag klokka 10 la Det Norske Teatret ut 36 900 billetter, det vil si 50 nye «Book of Mormon»-forestillinger, for høsten 2018.

Men det tålte ikke teatrets digitale salgsapparat, for det brøt sammen - igjen, slik det gjorde tidligere i høst da teatret la ut de første billettene.

Ikke den første gangen

- Vi beklager, men salget på nettet har stoppet helt opp. Det brøt sammen tidligere i høst, og har gjort det igjen. Vi jobber med saken og håper snart å være oppe, sier Åsne Dahl Torp ved kommunikasjonsavdelingen til Dagbladet.

Det er ikke den første gang nettsalget brøt sammen.

Det skjedde også tidlig i september da teatret la ut billetter til den populære musikalen. Da opplyste informasjonssjef Ida Michaelsen at sist de hadde stor pågang, var i forbindelse med Arve Kalvøs «Tusen år og like blid» - i januar 1998.

Bare på telefon

Siden datasalget ligger nede, foregår det på «gammelmåten» - via telefon. Teatret har satt alt ledig mannskap til å betjene telefonene, og har til enhver tid minst fem telefonbetjenter.

- Vi selger billetter på telefon, og har solgt noen hundre billetter allerede.

- Men det er dessverre langt mindre en det vi kunne ha gjort dersom nettsalget hadde fungert. Vi beklager, men håper på å løse problemet snart. Vi vet ikke hvorfor og hva som er skjedd, men nettet tåler tydeligvis ikke en slik massiv pågang av folk, sier Dahl Torp.

<strong>PREKTIGE FORKYNNERE:</strong> Frank Kjosås (i midten) og Kristoffer Olsen (til høyre) har hovedrollene i «Book of Mormon». Foto: Fredrik Arff/ Det Norske Teatret
PREKTIGE FORKYNNERE: Frank Kjosås (i midten) og Kristoffer Olsen (til høyre) har hovedrollene i «Book of Mormon». Foto: Fredrik Arff/ Det Norske Teatret Vis mer

Kan bli tidens musikalsuksess

I går ble det kjent at Det Norske Teatret har kjøpt rettighetene til å spille forestillinger til sommeren 2019 - noe det sannsynligvis vil gjøre med fulle hus for å mette den voldsomme etterspørselen.

- Dette ligger an til å bli en av tidenes musikalsuksesser for Det Norske Teatret sier teatersjef Erik Ulfsby til Dagbladet.

Stykket hadde premiere 3. september. I løpet av den uka hadde det solgt 90 000 billetter. Teaterledelsen ser det som helt realistisk å selge totalt 150 000 billetter i spilleperioden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer