Salig

Nordens største avis, svenske Aftonbladet, trykker i dag Anne Holts bok «Salige er de som tørster» som et bilag. Den norske forfatteren er enormt populær i Sverige.

Bøkene hennes er solgt i til sammen 80000 kopier, og nå regner forlaget hennes med økt salg. Aftonbladet har et opplag på ca 410000 eksemplarer, og avisa leses av om lag 1,3 milli-oner mennesker hver eneste dag.

Godt selskap

- Vi er veldig fornøyd med at Anne Holt er valgt som forfatter av ukas sommerbok i Aftonbladet, sier hennes svenske PR-sjef Susanne Trygve i forlaget Norstedts. Og hun er i godt selskap. Serien startet med Ed McBains «Gänget», og i forrige uke ble Jan Guillous «Ondskan» gitt ut.

- Det er vanskelig å måle reklameeffekten av å bli presentert i Aftonbladets bokbilag, men markedsføringen er verdt store summer, sier Trygve.

Kino

Timingen kunne heller ikke vært bedre for Holt. I september utgis hennes bok «Løvens gap» i Sverige. Boka skrev hun sammen med Berit Reiss-Andersen.

Anne Holt var ikke tilgjengelig for kommentar i går kveld, men hun skal ha gjort et to siders intervju med Aftonbladet om sitt forfatterskap.

Filmprodusent Petter Borgli i Nordic Screen, som har laget filmen «Salige er de som tørs-ter», er meget positiv til at Holts roman skal ut til over 400000 svenske aviskjøpere.

- Nå må jeg ringe distributøren min i Sverige å be dem sette filmen opp på kino, sier Borgli. Foreløpig har det bare vært planlagt at filmen skulle sendes på tv og distribueres på video.

SOMMERBOK I SVERIGE: Anne Holts Bok, «Salige er de som tørster», kommer i dag som bilag til Aftonbladet i Sverige.