Salinger-søsken ikke på talefot

Sønnen til den myteomspunne forfatteren J.D. Salinger raser mot søsteren Margarets memoarer.

- Jeg kommer aldri til å tilgi henne, sier filmprodusenten Matt Salinger om søsteren i et eksklusivt intervju med inside.com.

Margaret Salinger kom i september ut med boka «Dreamcatcher» om sin far, «Catcher in the Rye»-forfatteren J.D. Salinger. Han har siden 1965 levd tilbaketrukket fra offentligheten. «Catcher in the Rye» selges årlig i 200 000 eksemplarer på verdensbasis, og blir av mange betraktet som en litterær helligdom.

Margaret forteller i boka om faren som drikker urin, taler i tunger og er sykelig selvopptatt. Ifølge Margaret ble moren Claire mishandlet av ham, og hun forsøkte å drepe seg selv og datteren da Margaret var 13 måneder gammel. Claire er i dag skilt fra J.D. Salinger.

Broren Matt ble opprørt over søsterens utleveringer. Han satte inn et brev i avisa New York Observer, hvor han skrev at «min søster må gjerne få formidle hvor vanskelig barndommen var, men hun burde ikke framstille dette i en bok som «fakta» eller «sannheten».»

Han mener søsteren har hausset opp de mest sensasjonelle detaljene fra farens liv og spedd dem ut med løgner, med økonomisk gevinst som mål.

The Other Salinger Speaks, but Not to His Sister -- Ever Again - hele intervjuet i inside.com

Oppgjør med pappa - Dagbladet om utgivelsen av «Dreamcatcher»