Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Salma Hayek: - Jeg ble feilsitert

Fansen provosert av intervju i tysk maskin. - Jeg har aldri avvist min meksikanske bakgrunn eller min kultur.

SÅRET: Skuespiller Salma Hayek liker dårlig at en feiloversettelse har såret det meksikanske folk. Foto: Evan Agostini / AP / NTB Scanpix
SÅRET: Skuespiller Salma Hayek liker dårlig at en feiloversettelse har såret det meksikanske folk. Foto: Evan Agostini / AP / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den meksikanske skuespilleren Salma Hayek reagerer kraftig på hvordan hun er blitt sitert i et intervju med den tyske utgaven av magasinet Vogue.

- Fornærmet sin kultur Hayek, som nå er bosatt i Frankrike, er for tiden aktuell i rollen som en meksikansk kartelleder i filmen «Savages».

I forbindelse med et intervju om filmen i det tyske magasinets augustutgave ble hun sitert på å ha sagt:

«Jeg er stolt av å ha vært inolvert i denne filmen med alle disse flotte skuespillerne. Helt ærlig, jeg har knapt noen minner over hva det innebærer å være meksikansk. Livet mitt er helt annerledes nå».

Kommentaren har provosert hennes latinske fans, som mente hun fornærmet sin egen kultur etter først å ha blitt både rik og berømt.

Såret Nå går skuespilleren ut og avviser det hele som en feilsitering, som hun mener skyldes en oversettelsesfeil.

- Jeg har aldri avvist min meksikanske bakgrunn eller min kultur. Jeg har lært min datter å elske sin meksiskanske arv, det spanske språk, historien, maten og alt i kulturen, sier Hayek, ifølge femalefirst.co.uk.

- Jeg har hele mitt liv prøvd å representere Mexico på best mulig måte, så det sårer meg når mine ord blir «lost in translation» og brukt til å såre det meksikanske folk, som jeg elsker så høyt.

Voldelig film Hayek har tidligere fortalt at hun ikke ville ha med datteren Valentina (5) på filmsettet til «Savages», da hun mente filmen ville blitt for sterk kost.

- Den er veldig sexy. Den er veldig, veldig voldelig, så dersom du er en sånn person som liker sexy vold - «if you like it hot» - da er denne filmen for deg. Den er gjort vakkert, veldig elegant, sier hun.

Da Hayek fikk tilbud om rollen som dop-dronning i filmen av Oliver Stone, legenderegissøren bak blant annet «Natural Born Killers» og «Wall Street: Money Never Sleeps», var hun klar på hvordan hun ville takle rollen.

- Jeg spiller dopdronning i en Oliver Stone-film. Han spurte om jeg hadde blitt helt myk fordi jeg er mamma. Jeg svarte; «Ja, men jeg kan være djevelen hvis jeg må, for til syvende og sist er jeg jo faktisk skuespiller».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media