Salma Hayek: - Mannlige skuespillere må kutte lønna si

Salma Hayek mener mannlige skuespillere må forstå at det blir lite igjen til kvinnelige skuespillere, når de ber om ekstreme lønninger.

LIKELØNN: Salma Hayek snakket til frammøtte under debatten «Woman in motion», under filmfestivalen i Cannes. FOTO: NTB Scanpix
LIKELØNN: Salma Hayek snakket til frammøtte under debatten «Woman in motion», under filmfestivalen i Cannes. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Under filmfestivalen i Cannes tok Hollywood-skuespiller Salma Hayek (51) til orde for at mannlige skuespillere må kutte lønna si, slik at lønnsgapet mellom mannlige og kvinnelige skuespillere tettes.

Uttalelsen kommer i kjølvannet av kampanjene #metoo og #timesup. Hayek sa at hun mener det ikke bare var produsentene som måtte gjøre endringer for å tette lønnsgapet i filmbransjen, men at det gjelder skuespillere også, skriver BBC.

- Ekstreme lønninger

- Tiden er inne. Dere har hatt deres tid, men nå er det på tide å være sjenerøs med kvinnelige skuespillere, sa hun, til frammøtte for debatten «Woman in motion», som ble holdt under filmfestivalen.

- Hvis mannlige skuespillere spør om så ekstreme lønninger at det ikke blir noe igjen til de kvinnelige skuespillerne, hvis filmbudsjettet er på 10 millioner dollar, må den mannlige skuespilleren forstå at hvis han tjener 9,7 millioner dollar, vil det bli utfordrende for likestillingen, sa Hayek.

Demonstrasjon

Lørdag var Hayek en av 82 kvinnelige Hollywood-stjerner på den røde løperen i Cannes, som demonstrerte for likelønn og trygghet i filmbransjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer