Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Salma Hayek topper stjernelaget i eventyrfilmen «Tale of Tales». Står vi overfor en napolitansk renessanse?

Troll og konger, prinsesser og snakkende dyr, forhekselser og mirakler.

TRYLLESLAG: To eldre søstre blir utsatt for den kåte kongens begjær, og de prøver seg på ansiktsløfting med primitive midler. Den ene blir ved et trylleslag forvandlet til en skjønnhet, den andre ender med
å få noen til å flå av henne den gamle huden. Det er mye som kan minne om vår tid i Giambattista Basiles eventyrsamling fra 1630-tallet. Foto: Tour de force
TRYLLESLAG: To eldre søstre blir utsatt for den kåte kongens begjær, og de prøver seg på ansiktsløfting med primitive midler. Den ene blir ved et trylleslag forvandlet til en skjønnhet, den andre ender med å få noen til å flå av henne den gamle huden. Det er mye som kan minne om vår tid i Giambattista Basiles eventyrsamling fra 1630-tallet. Foto: Tour de force Vis mer

Eventyrsamlingen med den forunderlige tittelen «Lo cunto de li cunti», er nå ute på norske kinoer som «Tale of Tales», med Salma Hayek i spissen for internasjonale stjerner.

«Fortellingenes fortelling» er den første boka av sitt slag i Europas litteraturhistorie, og den fikk mange etterfølgere: Charles Perrault, Brødrene Grimm, H.C. Andersen, Asbjørnsen og Moe. Dette er eventyr, med troll og konger, prinsesser og snakkende dyr, forhekselser, mirakler og barn som går seg bort i skogen. Det er gode hjelpere, bankende hjerter, nøtter med noe rart i og magiske kilder iscenesatt i en rammehistorie over fem dager, med ti eventyr hver dag. Derfor kalles boka også «Pentameronen», etter modell fra Boccaccios «Dekamerone», som gikk over ti dager.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

1 MÅNED*

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr måned. 0,03 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (99kr/mnd) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr 3 måneder. 2,77 per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

6 MÅNEDER**

KUN 30 KR/MND- 60% rabatt

180 kr

(1 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER** 180 kr 6 måneder. 1 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (99kr/mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?