Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Salman vil ha Salma

Salman Rushdie synes Salma Hayek er perfekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skuespilleren Salma Hayek skal spille hovedrollen i filmatiseringen av Salman Rushdies roman «Grunnen under hennes føtter» fra 1999.

Forfatteren skal mene at Salma er «absolutely delicious» og perfekt for rollen som popidolet Vina Aspara, ifølge Ananova.

Vina Aspara forsvinner bokstavelig talt fra jordas overflate i et voldsomt jordskjelv i Mexico. Grunnen under hennes føtter sprekker og kan ikke lenger holde henne oppe. Vina og rockekjæresten Ormus Cama er er blanding av verdens nye John og Yoko og verdenssamfunnets svar på Orfeus og Eurydike. Romanen er en beretning om deres livslange kjærlighet, som overskrider grensene mellom livet og døden.

Da den etterlengtede boka kom i 1999, mente Fredrik Wandrup som Dagbladets anmelder at Salman Rushdie utvidet både sitt tematiske repertoar og sin språklige vitalitet.

Nå skal romanen filmatiseres. Innspillingen av den britiske filmen skal begynne til sommeren. Raoul Ruiz skal lage filmadaptasjonen av boka. Hvem som skal spille Vinas (Salma Hayek) kjæreste vites ikke.

Hele Norges coronakart