Salme ved Idols slutt

Eks-idol Maren Flotve Birkeland skiftet scene og var i går kveld på plass der hun egentlig hører hjemme.

I Storsalen menighet i Oslo var det smått med glitter og tv-kameraer. Til gjengjeld slapp hun nervepress, avstemming, utstemming og gråt.

Heller ikke repertoaret var helt Idol: Maren sang salmen «Alt for Jesu fot jeg legger». En sang med et tekstlig innhold et stykke unna discolåten «September», som ble hennes bane i Idol ett døgn før.

«Alt for Jesu fot jeg legger, alt hva jeg her kaller mitt. Jeg vil elske, jeg vil tro Ham, følge Ham for hvert et skritt,» lyder første vers.

«La meg høre Åndens stemme, la meg kjenne du er min» og «Ja, jeg gir meg selv til deg,» er andre strofer.

Greit å grine

- Dette er min egentlige hjemmebane. Jeg er oppvokst i en bedehusmenighet hjemme på Karmøy, sier Maren til Dagbladet.

I går kveld, før hun sang, ble Maren intervjuet på scenen av møteleder Morten Dahle Andersen. Han ba henne fortelle hvordan det er å være kristen i et kommersielt musikkmiljø.

- Under Idol gikk jeg tidlig ut og fortalte at jeg var kristen. Jeg har bare positive erfaringer med å gå ut sånn. Alle har et ståsted i livet, og dette er mitt, sa Maren framfor nærmere 400 tilskuere - deriblant sine egne foreldre og kjæresten Olav Lauvås.

Etter at hun ble slått ut av Idol fredag, toppet følelsene seg for 18-åringen. Hun hadde følt seg slakk og utladet i noen dager.

- Jeg måtte ta til tårene. Det er naturlig og helt greit å grine litt, synes jeg. Folk jeg ikke engang kjenner har sagt til meg at de så det på meg. De så at jeg ikke var i toppform, sa Maren om dette etter å ha opptrådt i den kristne forsamlingen i går kveld.

- Men jeg mener faktisk at jeg hadde fortjent å gå videre i Idol. Jeg har mye mer å gå på. Trist jeg ikke fikk vist enda flere sider av meg.

Tar «tenkeår»

Maren er likevel svært glad for at hun meldte seg på Idol og klarte å bli nummer åtte av totalt 7500 deltakere.

- Dette vil jeg bygge videre på. Jeg ønsker jo å gjøre karriere som artist. Og jeg driver med mye annet enn rene kristne og kirkelige aktiviteter. Jeg er liksom ikke bare «kristne Maren».

- Hva skjer videre i livet ditt nå, da?

- Først og fremst skal jeg hjem og fullføre tredjeklasse på gymnaset. Det neste året vil jeg bruke på å skrive sanger, kose meg og finne ut av hva jeg vil drive med resten av livet. Tror det er viktig med et sånt «tenkeår». Men jeg ønsker selvsagt også å opptre. Så nå håper jeg bare at tilbudene strømmer på, ler Maren.

«No Stars»

Til lørdagsmøtet i går kveld hadde Storsalen menighet invitert ungdom fra andre menigheter i hovedstaden.

Storsalen menighet i Oslo er tilknyttet Normisjon, en paraplyorganisasjon under Den Norske Kirke. Marens menighet, Skudenes Bedehus, er også tilknyttet Normisjon.

- «No Stars» er vårt credo. Så vi inviterte ikke Maren fordi hun er blitt en stjerne. Vi inviterte henne fordi hun formidler noe genuint, både når hun synger og snakker. Hun formidler at det finnes noe mer enn bare å synge. Maren har deltatt på en jam i kjelleren også, sier møteleder Morten Dahle Andersen.

- Synes dere det er teit at Maren har deltatt i Idol?

- Nei. Men vi markedsførte oss heller ikke med det.

PÅ HJEMMEBANE: I går sang Maren Flotve Birkeland fra et ganske annet reportoar enn det TV-seerne forbinder henne med.