Salmedikter og prest om Wulffs julesang: - Egoistisk og introvert

Eyvind Skeie reagerer på ny julesang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg kritiserer holdningene i julesangen. Med den veldig flotte melodien og den stemningsfulle omgivelsen teksten har, så blir det nesten forførisk. Teksten sier nesten at nå får verden segle sin egen sjø, og så får vi feire jul, sier salmedikter og prest Eyvind Skeie til Dagbladet.

I mandagens utgave av avisa Dagen gikk Skeie ut og kritiserte artistene Marte Wulff og Charlotte Qvales nye julesang «Vi feirer jul».

Den kjente salmedikteren, som blant annet har skrevet julesangen «Tenn lys!», reagerer på at teksten ikke tar for seg et dypere tema enn den gjør.

- Idealiserende - Jeg mener at teksten er veldig idealiserende i en verden som er plaget av så mye sult og nød. «Mørket som er utenfor, passer på seg sjøl», synger de, som om at mennesket skal sitte inne i sin koselige krets og ikke tenke på at så mange mennesker sliter. Det er det ingen solidaritet i, sier han, og legger til:

- Så topper det seg med linja: «Samme kan det vel være, vi feirer jul».

- Så kritikken handler ikke om at sangen ikke har et kristent innhold?

- Jeg mener absolutt ikke at den kristne kirken har monopol på julefeiring, alle har lov til å komme med sin tolkning og sitt bidrag. Men jeg ønsker at en del av julen skal være at man gir, og et budskap om at man kan hjelpe andre, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer