«Saltkråkan»

«Saltkråkan» gjør comeback!

Tjorven, farbror Melker og de andre folkekjære øyboerne gjenoppstår når SVT spiller inn en moderne versjon av Astrid Lindgrens «Vi på Saltkråkan».

KLASSIKER: De fleste husker nok Tjorven fra «Livet på Saltkråkan», spilt av Maria Johansson (til høyre). Foto: SVT.
KLASSIKER: De fleste husker nok Tjorven fra «Livet på Saltkråkan», spilt av Maria Johansson (til høyre). Foto: SVT. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi vil gjøre dette til en enda sterkere klassiker, sier SVT-sjef Hanna Stjärne.

«Vi på Saltkråkan» ble første gang vist på SVT i 1964 og serien er blitt en riktig klassiker i TV-sammenheng. Nå, nesten 60 år senere, vender SVT tilbake til den fiktive skjærgårdsøya og lager en ny versjon.

Moderne versjon

- «Saltkråkan» er en serie som har berørt mange sterkt. Det er en skildring av barns lek, en kjærlighetserklæring til skjærgården og til sommeren. Det er en klassiker vi vil løfte fram og gjøre til en enda sterkere klassiker for kommende generasjoner, utdyper Stjärne.

Den nye seriens handling er satt til 2020-tallet – samtidig som den fortsatt bygger på Astrid Lindgrens originalmanus fra 60-tallet. Produksjonen er da også et samarbeid mellom SVT og Astrid Lindgren AB, som drives av Lindgren-familien.

Arbeidet med nyinnspilling er så vidt i gang, og noen flere detaljer, som rollebesetningen og premieredato, er så langt ikke offentliggjort.

SVT vil satse på Lindgren-historier, og Saltkråkan er først ut av nyinnspillinger fra dennes skattkiste. Produksjonen er også del av SVT-satsingen «Sveriges minne», en stor satsing som tar sikte på å skape «TV-minner både for dagens og framtidens seere».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer