«Sam» skal selge slankesprit

Et ikon for unge kvinner, mener produsentene.

Ned i vekt? Prøv vektklubben Litt lettere!

(Dagbladet.no): Skuespillerinnen Kim Cattrall, som spiller blondinen Samantha i den evig populære serien «Sex and the City», har inngått en lukrativ avtale med alkoholprodusenten Bacardi.

Hun skal reklamere for den nye lavkalori-sprittypen «Island Breeze». Valget falt på Cattrall fordi hennes rollefigur er et forbilde for mange urbane, unge kvinner i dag, tror produsenten.

Den er rumbasert og kommer i tre forskjellige, tropiske smaksvarianter med et klart frieri til de kvinnelige bargjestene.

Superkvinne

Styreleder for produktutviklingen i Bacardi Global Brands, Alredo Piedra, kaller Samantha for en superkvinne.

- Hun er et ikon. En mektig kvinne som får hva hun vil. Voksne kvinner og menn kan alle kjenne seg igjen i henne, forklarer Piedra til AdAge.

Og håper at Cattrall kan gjøre det samme for «Island Breeze» som «Sex and the City» gjorde for drinken Cosmopolitan.

Lavkalori sprit

Spriten skal være trendy. Og i alle fall ikke fetende. Under mottoet «Nå kan du få alt» skal det kjøres hardt på at sprittypen har en relativt lav alkoholprosent.

Både for å tilfredsstille dem som vil være forsiktig med alkoholinntaket og - kanskje den viktigste grunnen - for å holde kaloriantallet nede.

Reklamekampanjen legger nemlig vekt på at en vanlig Pina Colada inneholder 376 kilokalorier, mens deres versjon kun gir 68. Med «Island Breeze» følger det derfor også flere «slankende» drinkoppskrifter.

- Jeg har alltid drukket drinker i sosiale sammenhenger, men jeg har vært bevisst på både kaloriene og måtehold, sier hovedpersonen Kim Cattrall selv til Yahoo og legger til:

- En sprittype som smaker godt og inneholder kun halvparten av kaloriene i vin eller andre tradisjonelle alkoholtyper - hvorfor tok det så lang tid?

Imot alkoholreklame

Med dette bryter også Cattrall nok en tabu, som den første amerikanske kjendisen som skal reklamere på amerikansk TV for sterke sprittyper.

Fra før har hun blitt både elsket og fordømt for sine rolletolkning av den på alle måter fritenkende singelkvinnen i «Sex and the City».

Samtidig med at reklamekampanjen slippes i USA, trapper den amerikanske avholdsbevegelsen opp kampen for å forby all alkoholreklame på amerikansk TV.

URBAN DRONNING: Og en perfekt talskvinne for den nye lavkalori spriten.