Samantha Fox: - Ville kledd av meg igjen

Samantha Fox (55) gir sin norske kjæreste Linda Olsen æren for at hun kom seg gjennom sorgen. Nå har forloveden også hjulpet henne til norsk filmrolle.

NORGESAKTUELL: 80-tallsikonet Samantha Fox prydet mangt et gutterom for noen generasjoner siden. I dag er Fox forlovet med norske Linda Olsen. Giftermål venter, men ikke før hun har medvirket i Harald Zwarts «Lange flate ballær 3». Foto: Linda Olsen
NORGESAKTUELL: 80-tallsikonet Samantha Fox prydet mangt et gutterom for noen generasjoner siden. I dag er Fox forlovet med norske Linda Olsen. Giftermål venter, men ikke før hun har medvirket i Harald Zwarts «Lange flate ballær 3». Foto: Linda Olsen Vis mer
Publisert

LONDON (Dagbladet): Livet hennes falt i grus da partneren Myra Stratton døde av kreft i 2015. Seks år senere smiler lykken til produktive Samantha Fox: ny familie, ny musikk, ny bok – og ny filmrolle.

Nøkkelen til det hele mener hun er hennes norske flamme Linda Olsen.

- Linda har vært min klippe, sier hun til Dagbladet fra stua paret deler i Nordøst-London.

- Spesielt i perioden da jeg var langt nede på grunn av min forrige partner – da var hun så flott å snakke med. Hun var virkelig en god støtte.

Norsk kjæreste

Paret møttes nemlig allerede i 2014, under en Oslo-konsert. Gitt omstendighetene skulle det gå to vintre før Fox følte seg klar til å date.

- Tida leger mange sår, og jeg hadde kjempelyst til å treffe Linda igjen. Selv om jeg aldri hadde bedt noen ut før, var det det jeg gjorde, humrer hun sorgmuntert.

- Jeg ringte og inviterte henne ut. Hun fikk backstagepass, og så dro vi og spiste middag etterpå. Det var egentlig det.

Zwart arbeid

I dag er Fox vel forlovet, noe den venstre ringfingeren hennes bærer funklende bud om. Giftermål venter, men ikke før hun har medvirket i Harald Zwarts «Lange flate ballær 3».

Opptakene skjedde i Fredrikstad-traktene i sensommer. Hvaler-kvinnen Olsen hadde et ord med i laget her også.

- Linda leste i avisa at de skulle lage den tredje filmen. Vent, jeg har prøvd å uttale det i dagevis: «Lååånge flåååte bååålllær» …

Fox skrattler i sofaen i beste Østfold-cockneystil.

- Så sendte hun Harald en melding: «Jeg lurte på om du vil ha med kjæresten min. Hun heter Samantha Fox.» Som vi pleier å si i denne bransjen: «Hvis du ikke fisker, blir det ikke fangst.»

Samantha Fox: - Ville kledd av meg igjen

Regissørringreven Harald Zwart skal ha fått umiddelbar tenning, noe han bekrefter overfor Dagbladet via assistenten sin.

- Vi chattet masse før jeg fikk manuskriptet. Jeg sa ja med en gang, for jeg lo meg fillete av klipp fra de to første filmene, rapporterer Fox.

- Og jeg har gjort fire-fem filmer så langt, og flesteparten har vært thrillere. Dette blir den første komedien min, hvor jeg får muligheten til å vise en humoristisk side. Den var helt perfekt for meg.

Ingen anger

Det var i 1986 Fox ble internasjonal listekjæledegge med singelen «Touch Me (I Want Your Body)». Da var hun for lengst verdensberømt i hjemlandet som lettkledd side-3-pike i erketabloiden The Sun.

- Jeg begynte å jobbe som modell i 1983. Med andre ord har jeg snart 40 år på baken i showbiz.

LANG KARRIERE: Hun debuterte som glamourmodell som 16-åring, og figurerte toppløs i the Sun, første gang i 1983. 80-tallsikonet Samantha Fox prydet mangt et gutterom på 80-tallet, og har hatt en lang karriere innen musikk og showbiz. Foto: Scanpix
LANG KARRIERE: Hun debuterte som glamourmodell som 16-åring, og figurerte toppløs i the Sun, første gang i 1983. 80-tallsikonet Samantha Fox prydet mangt et gutterom på 80-tallet, og har hatt en lang karriere innen musikk og showbiz. Foto: Scanpix Vis mer

- Når du ser tilbake på de årene, hva ser du?

- Jeg ser en veldig travel jente. Jeg ser en jente som har vært sterk og rotfestet i hele perioden. Ikke en eneste gang har jeg måttet oppsøke psykiater eller terapeut. Jeg er veldig jordnær, og tror det er det som holder meg på plass.

- Du debuterte som glamourmodell som 16-åring …

- Jeg var nesten 17 – hvis det betyr noe fra eller til!

- … er ikke det for tidlig?

- Nei, ikke for meg.

Hun tørker av seg signaturgliset.

Ville gjort det igjen

- Jeg hadde gått på dramaskole siden jeg var fem, så jeg var vant til å omgås voksne og moden for alderen, fortsetter hun.

- Og jeg var oppvokst på Londons markeder og veldig gatesmart. Hvis det hadde vært søstera mi, tror jeg foreldrene våre ville nektet, siden hun var en helt annen type.

- Ville du gjort det på ny?

- Vel, det ble jo litt kontroversielt fordi jeg var 16. En fordel var at jeg fikk fireårskontrakt, sånn at det ble mer enn «noen kjappe bilder som skulle feies under teppet». Faren min var manager, og mora mi fulgte meg overalt. Samtidig fantes det en grense jeg aldri krysset – jeg gjorde aldri noe smakløst. Det mest sexy i videoene mine var mammas forslag: å klippe hull i jeansrumpa mi. Så nei, jeg angrer ingenting. Du kan ikke angre en karriere som resulterer i bilder i tusentall, som gjør deg til den mest avfotograferte 80-tallsbriten etter prinsesse Diana og Margaret Thatcher.

Øst End

Siste gang Fox var plateaktuell, var med «Angel with an Attitude» i 2005. Nå frister hun med hele to album hun håper å slippe etter jul. I forlengelsen planlegger hun gjenutgivelse av selvbiografien «Forever» (2017), som dessuten skal være aktuell som dramaserieunderlag.

- Jeg har laget et popalbum med Girls Aloud-produsenten Ian Masterson. Og så har jeg gjort et rockealbum med folk som Phil Campbell fra Motörhead og Deep Purple-gutta. Jeg er jo mer rock’n’roll og mindre klissete når jeg opptrer live.

- Hva kan du røpe om «Lange flate»-innsatsen?

- Jeg er med i fire scener. Jeg spiller meg selv. Manageren min tror han har sendt meg til Hollywood – og så havner jeg i «Hællæwood».

- Ja, hvor «norsk» er du egentlig blitt?

- Lindas familie har hus på Hvaler som ble bygget av bestefaren hennes, og som svigermor bor i. Det føles som et annet hjem for meg – jeg kjenner det straks jeg går inn døra. Ellers elsker jeg livet i naturen, og det faktum at nordmenn elsker livet i naturen. Jeg synes menneskene er så varme og imøtekommende – slik de var i oppvekstens Islington. Alle kjenner alle og hilser pent, slik folk pleide i East End. Og jeg har fått mer norsk tempo. Før hadde jeg det så travelt.

Klokkeklang

Sikkert er at Fox har hastverk med å formalisere båndene til Olsen. Da får hun tvillingene Adam og Noah (19) med på lasset.

- Jeg antar jeg glemte å få barn selv. Det var liksom aldri rett tid. Altså var jeg veldig glad for at Linda har to flotte sønner. Jeg har fått meg en hel ferdigpakket familie.

PAR I HJERTER: 80-tallsikonet Samantha Fox fant tonen med Hvaler-kvinnen Linda Olsen i 2014. To år etter inviterte hun henne ut. Foto: Lillian Thorbjørnsen
PAR I HJERTER: 80-tallsikonet Samantha Fox fant tonen med Hvaler-kvinnen Linda Olsen i 2014. To år etter inviterte hun henne ut. Foto: Lillian Thorbjørnsen Vis mer

- Når kimer bryllupsklokkene?

- Vel, planen var 2020, og så 2021. Vi har måttet avlyse tre ganger. Vi vil gjøre det på en måte vi aldri glemmer. Jeg vil stå hvit brud, Linda vil stå hvit brud. Det får bli neste år. Strengt tatt synes jeg myndighetene skulle gjøre oss alle to år yngre, siden vi har mistet to år av livene våre. Jo, urettferdig er det. Selv føler jeg meg som 18.

HURRA: Samantha og Linda feirer 17.mai med Lisa Stokke i London. Foto: Privat
HURRA: Samantha og Linda feirer 17.mai med Lisa Stokke i London. Foto: Privat Vis mer

- «55 er det nye 18»?

- Ja, hvorfor ikke – skjønt jeg ifølge Linda er enda yngre.

Fox skrattler igjen.

- Hun har den moderlige, pleiende kvaliteten som jeg elsker, tilføyer hun mer edruelig.

- Jeg liker å bli pleid. Hun holder alltid humøret mitt oppe. Hun er så omsorgsfull. Hun har virkelig vært min klippe.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer