Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Samantha Skogrand slutter i TV 2

- Da denne muligheten kom, grep jeg den med begge hendene, sier Skogrand.

BYTTER JOBB: Samantha Skogrand går fra TV 2 til Radio Norge. Hva hun skal jobbe med i radiokanalen er foreløpig ukjent. FOTO: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BYTTER JOBB: Samantha Skogrand går fra TV 2 til Radio Norge. Hva hun skal jobbe med i radiokanalen er foreløpig ukjent. FOTO: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV2-profilen Samantha Skogrand slutter i TV 2 og starter i Radio Norge. Det melder radiokanalen på sine nettsider.

Skogrand jobber i dag i «God Morgen Norge», og har også lenge arbeidet som anker og reporter i TV 2-sporten. Hun har også jobbet i «God Kveld Norge» og TV 2 Nyhetsakanalen.

Hun vi starte i Radio Norge i august.

- Jeg har lenge hatt lyst til å jobbe med radio. Da denne muligheten dukket opp, sa magefølelsen at det var riktig å vei å gå. Det har vært et vanskelig valg fordi jeg stortrives i God morgen Norge, men nå kjennes det 100% riktig. Jeg gleder meg veldig til å bli en del av Radio Norge-gjengen og ta fatt på nye utfordringer, sier Samantha Skogrand til Dagbladet.

- Svært glade

Dette blir første gang hun jobber med radio. Hun vil foreløpig ikke si nøyaktig hva hun skal jobbe med i kanalen, men forteller at stillingen vil innebære å arbeide med det samme som i TV 2: nyheter, sport, kultur og underholdning.

Programdirektør Kristoffer Vangen forteller at Skogrand har høy kompetanse på områder som er viktige for radiokanalen.

- Vi er svært glade for at Skogrand har valgt Bauer Media og Radio Norge når hun velger å slutte i TV 2, sier Vangen til Radio Norges nettside.

- Trives ikke foran kamera

Skogrand har tidligere sagt til Dagbladet at hun har vært ukomfortabel med å være foran kamera. Etter å ha sluttet som anker i TV 2-sporten, har hun vært researcher.

- For meg er det mer spennende å jobbe tett på med reportasjer og få fram historiene til menneskene jeg omtaler. Det kan være gøy å rapportere live fra sportsarrangementer, men jeg trives egentlig ikke foran kamera, avslørte hun.

Det ble reaksjoner og bred kritisk mediedekning da hun før vinter-OL i Sotsji i 2014 presenterte toppsaken i sportssendingen hvor skiskytterkjæresten Emil Hegle Svendsen var hovedpersonen i reportasjen.

Da han seinere vant gull i samme mesterskap, ble Skogrand tatt av skjermen.

- Det ble mye oppstyr, og da er man litt nervøs. Jeg var bare 22 år da det skjedde, og var redd for integriteten min som journalist. Den er viktig for meg

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!