Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Samarbeider med Taylor Swifts låtskriver

- Jeg elsker det!

UTFORSKER COUNTRY: Hanne Sørvaag (32) har lenge hatt en drøm om å lage et countryalbum. Nå blir drømmen virkelighet, og i Nashville har hun samarbeidet med stjerneskribenter. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
UTFORSKER COUNTRY: Hanne Sørvaag (32) har lenge hatt en drøm om å lage et countryalbum. Nå blir drømmen virkelighet, og i Nashville har hun samarbeidet med stjerneskribenter. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Hanne Sørvaag (32) har vært travel artist og låtskriver i over 12 år.

Melodi Grand Prix-deltakelser, både som artist og som låtskriver, og flere samarbeidsprosjekter med både nasjonale og internasjonale stjerner er blant Stavanger-jentas meritter.

Men det var først da hun ble et anerkjent tv-fjes som mentor i sangkonkurransen «The Voice» i vår at Sørvaag for alvor ble et kjent ansikt.

Country-album I serien gjorde hun seg bemerket som den av de fire dommerne som hadde et særlig øye til deltagere med det hun gjerne kaller «popstjernepakken».

Men når hun nå skal i studio for å spille inn sitt fjerde album, velger hun selv en litt annen retning enn nettopp pop.

Sørvaag har nemlig alltid båret på en drøm om å utforske country-sjangeren, og for tiden befinner hun seg i Nashville, USA, der hun gjør nettopp det.

De siste dagene har hun tilbragt sammen med låtskrivere og artister av internasjonal rang. På sin egen Twitter-side melder hun i dag at hun har jobbet sammen med stjerneskribenter.

- Elsker det «Skriver med stjerne-skribentene & elsker det!!!», skriver Sørvaag og linker til egen hjemmeside.

POPULÆR: Taylor Swift har vunnet totalt seks Grammy-priser. Én av dem deler hun med låtskriver Liz Rose. 
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
POPULÆR: Taylor Swift har vunnet totalt seks Grammy-priser. Én av dem deler hun med låtskriver Liz Rose. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Artistene hun har samarbeidet med er blant annet den svenske country- og popstjerna Jill Johnson (39) og låtskriver Liz Rose.

Rose har skrevet flere låter sammen med Taylor Swift (22), som er én av verdens mest populære countryartister.

Hun har blant annet skrevet Swift-hitlåter som «You Belong with Me», «White Horse» og «Teardrops on My Guitar». Førstnevnte låt resulterte i Grammy-pris i 2009.

- En tid for å prøve noe nytt Da Dagbladet møtte Sørvaag i vår, fortalte hun åpnet om country-drømmen.

- Kanskje drar jeg til Nashville for å skrive. Jeg har lekt med tanken på country lenge, og har gode venner der. Stemmen min har et naturlig countrypreg, så kanskje jeg bør utfordre den siden ved meg? Kanskje er det på tide å gjøre det? Det er en tid for popstjernepakken og en tid for å prøve noe nytt, sier Sørvaag i intervjuet.

Til tross for at et countryinfluert album nå ser ut til å bli en realitet for Sørvaag, har hun ingen planer om å kaste inn pop-håndkleet.

- Jeg tror nok aldri at jeg blir helt ferdig med den popstjernepakken, men selv om det er litt skummelt å si det, er jeg kanskje klar for noe nytt, sa hun den gang.

JOBBER MED HANNE: Svenske Jill Johnson. Her sammen med Lionel Richie under deres Skavlan-opptreden tidligere i år. Foto: Stella Pictures
JOBBER MED HANNE: Svenske Jill Johnson. Her sammen med Lionel Richie under deres Skavlan-opptreden tidligere i år. Foto: Stella Pictures Vis mer

Ingen tvil om at Sørvaag har et musikalsk lukrativt opphold i sørstatsbyen.

- Nashville er så langt mitt livs eventyr! Nydelige co-write sessions som fyller opp mitt kommende album med låtskatter! skriver hun på egen blogg.

JOBBER MED HANNE: Den amerikanske låtskriveren Liz Rose. Foto: AP Photo / NTB Scanpix
JOBBER MED HANNE: Den amerikanske låtskriveren Liz Rose. Foto: AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media