Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Samarbeidsregjering

Helt ålreit samarbeid.

CD: Forrige gang Jay-Z og R. Kelly samarbeidet på plate, ble det et skoleeksempel på dårlig timing: Jay-Z hadde akkurat gitt ut sitt dårligste album «The Blueprint 2» og R. Kelly var anklaget for å ha hatt sex med mindreårige.

«The Best of Both Worlds» (2002) ble en heidundrandes flopp. Nå bør det gå bedre.

I fjor slapp Jay-Z «The Black Album» og gikk hen og pensjonerte seg mens han fortsatt var på topp. R. Kelly er riktignok fortsatt under etterforskning, men i mellomtida har han også gitt ut to strålende dobbeltalbum. «Unfinished Business» har blitt årets mest etterlengtede r&b-/hiphop-samarbeid.

Nå har ikke pensjonisttilværelsen slitt på raptalentet til Jay-Z, men «Unfinished Business» gir likevel inntrykk av å være R. Kellys hjertebarn.

Det er hans karakteristiske låtskriverkunster som sniker seg gjennom albumet. Der han på sisteskiva «Happy People/U Saved Me» var i et mer nedtonet retrohumør, er han nå tilbake i god gammel førsteelskerform.

På nydelige «Feelin' In Your Stereo» er han med tekstlinja «Put me in your cd-player, baby» for eksempel fortsatt kongen av overseksualiserte mekanikkmetaforer. Låta er myk som et kashmirskjerf.

Derfor er det trist at Jay-Z ikke helt vet hvor han skal gjøre av seg i all r&b-en. Den hardtslående åpningen «The Return» er riktignok et bevis på at han pensjonerte seg fordi han kunne , ikke fordi han måtte. På «Unfinished Business» mangler han likevel den instant classic -evnen han har utvist tidligere. I møtet med R. Kellys grooveoverskudd blir han litt slapp.

SAMARBEID:</B> Jay-Z og R. Kelly.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media