Samartin er farlig nær Blixen-plagiat

Forførerisk søtsuppe fra boklistedronningen.

SALGSMASKIN: Cecilia Samartin vet hvilke strenger hun skal spille på for å fange leserne. Denne gangen gir hun også ut en kokebok samtidig med sin nye roman. Foto: JURITZEN
SALGSMASKIN: Cecilia Samartin vet hvilke strenger hun skal spille på for å fange leserne. Denne gangen gir hun også ut en kokebok samtidig med sin nye roman. Foto: JURITZEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ANMELDELSE: Lille Sebastian på ti år bor i California med sin mor, far og søster. Han har en hjertefeil som gjør at han ikke er som andre barn. Han er liten og tynn. Han kan ikke løpe og spille fotball som de andre gutta. Han blir mobbet, spesielt av slemme Keith, som selv har det vondt hjemme.

Og han blir overbeskyttet av sin mor som verner så godt om Sebastian at hun glemmer både mann og datter.

Reinspikka underholdning Ingen roman uten lyspunkter. Her er det den Sebastians søte gamle mormor Lola, som kjeder seg i eldreboligen sin. En dag får hun slag, og havner i koma. Mirakuløst nok våkner hun opp, godt hjulpet av en mystisk svarthåret kvinne i nabosenga som dør idet Lola våkner. Da er det bokstavelig talt som om en annen har tatt bolig i henne. Lola farger håret rødt, nekter å spise den smakløse maten fra aldershjemmet, og setter i gang med sine magiske kokekunster som hun lærte i Puerto Rico, der hun vokste opp.    

Det finnes anmeldere som ikke synes det gir mening å skille underholdningslitteratur fra annen litteratur. Det er høyst forståelig, men det gjør det også nesten umulig å anmelde en bok som «Mofongo». For dette er reinspikka underholdning. Siden pangdebuten har Samartin vist at hun en forfatter som vet hvilke strenger hun skal spille på for å fange leserne. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.