Same-skryt fra The Guardian

Adjagas får knallkritikk i England.

(Dagbladet.no): Et snaut år etter at Adjagas\' debutalbum ble sluppet i Norge, er joikerne Sara Marielle Gaup og Lawra Somby på vei ut i verden.

Ever Records, eid av !K7 Records (Earl Zinger, Out Hud), gir ut plata i England, som nå får god kritikk av den britiske storavisa The Guardian.

- Det tar litt tid å vende seg til vokalen, som på et vis likner både indianersang og klassisk indisk musikk. På en låt som «Dolgematki» er de faktisk til å bli gale av, men Adjagas\' musikalske språk er internasjonalt, skriver anmelder Dorian Lynskey.

Han sammenlikner duoen med artister som Sigur Ros, Air og Mazzy Star, og gir fire stjerner av fem mulige.

Og The Guardian er ikke alene om å komme med skryt. Ifølge Musikkinformasjonssenteret har også anerkjente publikasjoner som The Wire og Time Out hentet fram superlativene i sine anmeldelser av duoen.

Dagbladets anmelder Fredrik Wandrup trillet terningkast fem da albumet kom i Norge:

- Man kunne fristes til å sammenlikne den unge energien på albumet med paret Gram Parsons & Emmylou Harris anno 1973. I norsk sammenheng gjør de noe av det samme for joiken som Gåte har gjort for folkemusikken og bringer den ut i et landskap av både rock, jazz og country - uten at noe av dette blir dominerende, skrev han.

SKRYT: Duoen Adjagas har fått mye skryt her hjemme. Nå har også utenlandske aviser og magasiner fattet interesse for det norske bandet. Foto: ANDERS GRØNNEBERG
SKRYT: Duoen Adjagas har fått mye skryt her hjemme. Nå har også utenlandske aviser og magasiner fattet interesse for det norske bandet. Foto: ANDERS GRØNNEBERG Vis mer