Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Samer på nettet

København (NTB-Steen Ulrik Johannessen): Nordens samer fikk i går et nytt møtested på Internett. Saami Web skal formidle samisk kultur og være et globalt forum for urbefolkninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saami Web ble offisielt åpnet av Islands kulturminister Björn Bjarnarsson og formannen for Nordisk Råds Norden-utvalg Pehr Löv i går. Umiddelbart før den høytidelig åpningen av nettstedet, slo Piera Balto an tonen med en helt fersk joik.

Formålet med Saami Web er å profilere samisk kultur og informasjon, men nettstedet skal også være en lenke til andre urbefolkningers såkalte websites. Internett gir minoriteter en enestående mulighet til å distribuere usensurert informasjon, sier samiske talsmenn.

Bak Saami Web står sameradioene i Norge og Sverige. Materialet blir lagt ut på flere språk, så det er mulig å klikke på en samisk-, norsk-, finsk-, svensk-, engelsk- eller spanskspråklig hjemmeside. Senere skal det også legges ut en russiskspråklig hjemmeside.

Nyheter fra sameradioene og samiske aviser, samt politiske opplysninger fra Sametingene vil trolig den første tiden danne grunnsteinene i informasjonsstrømmen. Dette vil snart bli fulgt opp med forskningsmateriale, samisk kunst og kultur og andre ting, opplyser folkene bak Saami Web.(NTB)