Jan Hanvold og TV-kanalen Visjon Norge:

Samferdselsministeren skal gjeste TV-kanalen som fronter frelse og helbredelse

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen besøker omstridt TV-kanal i november.

BESØKER OMSTRIDT KANAL: Samferdselsminister Ketil-Solvik-Olsen (Frp) skal besøke Jan Hanvolds omstridte TV-kanal Visjon Norge den 24. november. Det bekrefter samferdselsdepartementet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BESØKER OMSTRIDT KANAL: Samferdselsminister Ketil-Solvik-Olsen (Frp) skal besøke Jan Hanvolds omstridte TV-kanal Visjon Norge den 24. november. Det bekrefter samferdselsdepartementet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den kristne TV-kanalen Visjon Norge har vært i hardt vær etter at NRK viste dokumentaren «Pengepredikanten» sist uke.

Nå er det klart at samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) skal delta på Visjon Norge den 24. november.

Visjon Norge er en skandinavisk kristen TV-kanal som sender 24 timer i døgnet. På hjemmesiden sin opplyser kanalen om at Visjon Norges hovedformål er å «forkynne evangeliet om Jesus til frelse og helbredelse». Kanalen finansieres først og fremst gjennom gaveinntekter. TV-kanalen har vært kritisert for å fronte helbredelse og djevelutdrivelse, og medeier og programleder Jan Hanvold har vært omtalt som «pengepredikanten» av både NRK, Dagsavisen og NTB.

Skal delta i thanksgiving-program

Det er politisk rådgiver i samferdselsdepartementet, Toril Charlotte Reynolds, som bekrefter at Solvik-Olsen skal besøke den omstridte TV-kanalen. Det har ikke lykkes Dagbladet å få en kommentar fra Ketil Solvik-Olsen.

- Visjon Norge ligger inne i kalenderen 24.11. Vi sier nei til intervju om saken, skriver Reynolds i en epost til Dagbladet torsdag 3. november.

Dagbladet har siden torsdag forrige uke forsøkt å komme i kontakt med samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen for å få bekreftet ministerens besøk hos Visjon Norge. Samferdselsministeren kontor henviste videre til Fremskrittspartiet, som henviste tilbake til departementet. Etter flere henvendelser, får Dagbladet bekreftet at besøket fortsatt står oppført i ministerens kalender.

Det var i et intervju med Dagsavisen den 26. oktober Jan Hanvold sa at samferdselsministeren skulle delta i et av Visjon Norge sine programmer den 24. november i år. Sendingen skulle være i forbindelse med den amerikanske høytida thanksgiving.

- Det er klart at politikerne vil komme og formidle budskapet sitt til en TV-kanal med 150.000 seere, sa Hanvold til Dagsavisen.

Ketil Solvik-Olsen er selv kristen, og familien hans tilhører pinsemenigheten Filadelfia, noe han tidligere har fortalt i et intervju med Vårt Land.

Fronter helbredelse og djevelutrivelse

Også innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) har ved flere anledninger vært gjest hos Hanvold i TV-kanalen Visjon Norge. Sist gang var i mai i år, under arrangementet «Jesus helbreder i dag» i Telenor Arena. Da fikk hun kritikk av blant annet Levi Fragell, tidligere leder hos Human-etisk forbund. Han kritiserte henne for å ville delta i et program sammen med den selveklærte apostelen Guillermo Maldonado, som selv hevder han utfører mirakler, helbreder folk og driver ut demoner.

- Vi lever heldigvis i et fritt land der verken Levi Fragell eller andre bestemmer hvor norske statsråder stiller opp. Slik bør det også fortsette. I et åpent demokratisk samfunn er det viktig å stille opp på mange forskjellige arenaer, enig eller uenig, sa hun til Dagbladet den gangen.

OMSTRIDT: Jan Hanvold er programleder og medeier i TV-kanalen Visjon Norge. I Brennpunkt-dokumentaren som nå er klaget inn til K-rådet, går det fram at han har tjent en formue på sin virksomhet. Foto: Visjon Norge
OMSTRIDT: Jan Hanvold er programleder og medeier i TV-kanalen Visjon Norge. I Brennpunkt-dokumentaren som nå er klaget inn til K-rådet, går det fram at han har tjent en formue på sin virksomhet. Foto: Visjon Norge Vis mer

Brennpunkt-dokumentaren «Pengepredikanten» viser hvordan Hanvold har samlet inn én milliard kroner de siste 15 årene, for det meste fra minstepensjonister og uføretrygdede. Samtidig har Hanvold bygd opp et privat eiendomsimperium.

Dagbladet har den siste uka gjort gjentatte forsøk på å komme i kontakt med Jan Hanvold via Visjon Norge, uten å lykkes.

Hanvold selv har avvist programmet som løgn, og flere har nå klaget programmet inn til kringkastingsrådet. I går meldte NTB at det var kommet inn elleve klager på Brennpunkt-programmet.

Det har ikke vært mulig å få ytterligere kommentarer rundt Ketil Solvik-Olsens deltagelse i programmet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer