Jan Hanvold og TV-kanalen Visjon Norge:

Samferdselsministeren skal gjeste TV-kanalen som fronter frelse og helbredelse

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen besøker omstridt TV-kanal i november.

BESØKER OMSTRIDT KANAL: Samferdselsminister Ketil-Solvik-Olsen (Frp) skal besøke Jan Hanvolds omstridte TV-kanal Visjon Norge den 24. november. Det bekrefter samferdselsdepartementet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BESØKER OMSTRIDT KANAL: Samferdselsminister Ketil-Solvik-Olsen (Frp) skal besøke Jan Hanvolds omstridte TV-kanal Visjon Norge den 24. november. Det bekrefter samferdselsdepartementet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den kristne TV-kanalen Visjon Norge har vært i hardt vær etter at NRK viste dokumentaren «Pengepredikanten» sist uke.

Nå er det klart at samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) skal delta på Visjon Norge den 24. november.

Visjon Norge er en skandinavisk kristen TV-kanal som sender 24 timer i døgnet. På hjemmesiden sin opplyser kanalen om at Visjon Norges hovedformål er å «forkynne evangeliet om Jesus til frelse og helbredelse». Kanalen finansieres først og fremst gjennom gaveinntekter. TV-kanalen har vært kritisert for å fronte helbredelse og djevelutdrivelse, og medeier og programleder Jan Hanvold har vært omtalt som «pengepredikanten» av både NRK, Dagsavisen og NTB.

Skal delta i thanksgiving-program

Det er politisk rådgiver i samferdselsdepartementet, Toril Charlotte Reynolds, som bekrefter at Solvik-Olsen skal besøke den omstridte TV-kanalen. Det har ikke lykkes Dagbladet å få en kommentar fra Ketil Solvik-Olsen.

- Visjon Norge ligger inne i kalenderen 24.11. Vi sier nei til intervju om saken, skriver Reynolds i en epost til Dagbladet torsdag 3. november.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.